http://www.rkdos.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.slideshow1gk-is-166.jpglink
http://www.rkdos.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.slideshow2gk-is-166.jpglink
http://www.rkdos.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.slideshow3gk-is-166.jpglink
http://www.rkdos.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.slideshow4gk-is-166.jpglink
http://www.rkdos.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.slideshow5gk-is-166.jpglink
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

Romme Seinen en Kristy van Mierlo clubkampioen turnen

 

Romme Seinen en Kristy van Mierlo zijn de nieuwe clubkampioenen turnen van RKDOS. Ze behaalden zaterdag 22 december de hoogste score van de dag bij de A-selecties. Aan de titelstrijd in sporthal De Reeve deden in totaal 58 turners en turnsters mee. 

 

Bij de heren ging de winst naar Romme Seinen die de nummer twee voorbleef met ruim een punt verschil. ``Een terechte clubkampioen´´, meent Michael Hollander, hoofdtrainer van de heren bij RKDOS. ``Hij had zaterdag het hoogste niveau van alle afdelingen.´´ Op brug en rek kon niemand van de A-selectie tippen aan de score van Seinen.

 

Bij de Turnkids was de hoofdprijs voor Maurice Klappe, bij de B-selectie ging de beker naar Benjamin Groot Koerkamp. Over de hele linie was er tevredenheid over de prestaties van de turners. “Ik ben absoluut tevreden, ja’’, aldus Hollander. “Je zag wel dat de concentratie niet altijd even goed was. Tijdens zo’n kampioenschap als dit kun je de turners niet optimaal begeleiden, een paar vaste begeleiders waren met vakantie. Dan zie je bijvoorbeeld dat een salto van de rek die normaal gesproken gesneden koek is, nu eindigt op de billen of dat een turner bij de landing doorvalt.’’

 

Bij de vrouwen greep Kristy van Mierlo de clubtitel. Deze turnster legde met een mooie tjukahara de basis voor haar zege. De voorsprong op de concurrentie was gering: eentiende punt. Stefanie Diender veroverde de beker bij de pre-instappers, Maaike Doornwaard was de beste van de dag bij de B-selectie. Volgens trainster Helga van Dorp hebben de dames genoten van hun kampioenschap in Kampen. “Het is extra gezellig als iedereen een keer in dezelfde wedstrijd mag turnen. Maar er moet wel gewerkt worden. Dat hebben de meiden ook gedaan. Iedereen kon zien dat er een hoop talent rondloopt bij de damesselectie van RKDOS. Er waren bijna allemaal zevens, achten en zelfs negens.’’

 

Bij de vrouwen was er ook nog bekers voor de turnster die het langst op haar handen kon staan. Kim Klappe, Chantal Saad en Rachel Saad  kwamen op dit onderdeel het beste voor de dag in hun leeftijdscategorie. Voor Iris Diender, Tamar Kwakkel, Eline van Putten en Anita Kneppers was er een herinneringsbokaal, als beloning voor het feit dat ze tijdens het vorige seizoen de NK hebben gehaald.

 

Voor foto's:

http://www.oypo.nl/pixxer.asp?id=062666EB24057756

http://photo.leeuwte.nl/index.php

  

Uitslagen Heren

Uitslagen Dames

Uitslagen Handstandbeker Dames