Artikelen - Aerobics

80 jaar en nog steeds sportief

Op maandag 31 oktober 2016 werd ons lid Jantje van de Weerd-Meutgeert 80 jaar!

Wij van de Sportief in Balans groep van Claudia Vinke, hebben haar een bloemetje bezorgd. Wij vinden het een hele prestatie dat ze op die leeftijd nog zo sportief is. Want wat wij doen is alles behalve een “kletsgroep” . Een uur lang gaat de muziek door. En wij volgen Claudia met alle passen op de vloer, op de mat en op de steps. En Jantje doet nog overal aan mee. Soms als we met dynabands werken of met gewichten  dan legt ze ze na een tijdje neer, maar ze blijft meedoen.

Lees meer: 80 jaar en nog steeds sportief

Groepsuitje Aerobics Groep

Aan het einde van het seizoen wordt er door en voor de vrouwen van de twee groepen Aerobics altijd een gezamenlijk uitje gepland. Soms gaan ze fietsen of naar een museum en daarna gezellig koffie drinken met z’n allen. 

 

Lees meer: Groepsuitje Aerobics Groep

Aerobics bij RKDOS: lekker bewegen op muziek

 

Bewegen op muziek, met elementen uit Aerobics. Daar staat Aerobics voor bij RKDOS. Lekker bewegen op muziek en werken aan uithoudingsvermogen en spierversterking. 

 

Na een stevige warming up gaan de leden aan de slag met de step. Oefeningen met dit ‘opstapje’ verbeteren niet alleen het uithoudingsvermogen maar ook de kracht van beenspieren.  Grondoefeningen komen ook aan bod om de buik-, rug- en bilspieren aan te pakken.  En ze zijn goed voor de houding, balans en coördinatie van het lichaam.

 

Aerobics bij RKDOS is voor vrouwen van alle leeftijden. De leeftijd van de leden varieert van dertig tot zeventig. Er zijn twee groepen op woensdagmorgen die elk een uur trainen in het Turncentrum Kampen. De lessen zijn volgens trainster Claudia Vinke ‘’pittig, maar niet té. Het is goed te doen. Mensen kunnen meer dan ze denken. En het is gezellig.’’  Vijftig-plussers die op een rustiger manier aan de slag willen met hun lichaam, kunnen ook terecht bij de speciale groepen voor deze leeftijdscategorie.

 

Drie keer per jaar drinken de Aerobics-leden van RKDOS samen koffie in het Turncentrum Kampen. Eens per jaar gaan beide groepen er op uit voor bijvoorbeeld een fietstocht of een korte excursie.

 

Wie belangstelling heeft  voor Aerobics bij RKDOS  kan zich voor- of na de training aan de zaal melden bij aerobics-instructrice  Claudia Vinke.  Wie dat wil, kan dan meteen een proefles volgen.

 

Voor 50+ lessen: klik hier