80 jaar en nog steeds sportief

Op maandag 31 oktober 2016 werd ons lid Jantje van de Weerd-Meutgeert 80 jaar!

Wij van de Sportief in Balans groep van Claudia Vinke, hebben haar een bloemetje bezorgd. Wij vinden het een hele prestatie dat ze op die leeftijd nog zo sportief is. Want wat wij doen is alles behalve een “kletsgroep” . Een uur lang gaat de muziek door. En wij volgen Claudia met alle passen op de vloer, op de mat en op de steps. En Jantje doet nog overal aan mee. Soms als we met dynabands werken of met gewichten  dan legt ze ze na een tijdje neer, maar ze blijft meedoen.

Meer dan 30 jaar geleden is ze meegekomen met 2 buurvrouwen ( Fokje Brehler en Lenie Sleurink uit de Jan Ligthartstraat ) naar de turnhal van RKDOS. En dat bevalt nog steeds. Ze zijn alle 3 nog lid. “Als ik kan kom ik iedere week “ zegt Jantje. “Als het regent haal ik mijn beide buurvrouwen nog op met de auto” ( zelf woont ze nu aan de Rondweg). Maar met droog weer kom ik op de fiets. En dat is de laatste maanden heel vaak , want het heeft maar weinig geregend op de woensdagmorgen. Als ze s'morgens naar les moet heeft ze af en toe geen zin, ze moet zich er toe zetten. Maar als de les eenmaal begonnen is, is ze blij dat ze er naar toe is gegaan. Zelf vindt ze het niet bijzonder dat ze op deze leeftijd nog sportief is. “Anderen vinden dit apart” zegt ze. Laatst was ik bij familie op bezoek. En toen ging het gesprek over opdrukken. “Oh, dat kan ik wel” en ze deed even voor hoe dat moet. Bewondering alom! Ze is blij dat ze jaren geleden meegegaan is met haar buurvrouwen. “Ik heb als kind wel op gymnastiek gezeten bij Wilhelmina, maar daarna had ik heel lang niet meer aan sport gedaan. Ik vind dat ik nu meer kan dan rond mijn 50ste jaar. En ik heb in ieder geval meer uithoudingsvermogen. Zo lang als ze kan, blijft ze om 9.00 uur s'morgens naar het Turncentrum komen.

Overigens is Jantje niet ons oudste lid van de groep. To Veenendaal werd al in september 2014 80 jaar. En Wil Reenders-van den Berg in oktober 2015. Ons jongste lid in deze groep is Ria Mulder. Zij is 57 jaar oud.

De Sportief in Balansgroep
Rita van der Meulen