Ook Erik, Thijs, Jelle, Benjamin en Arnoud naar NK

ImageOok bij de keuze-oefenstof heeft RKDOS dit jaar een reeks turners op een NK. Erik en Thijs Kamerman, Jelle van de Putte, Benjamin Groot Koerkamp en Arnoud Brink plaatsen zich gisteren en vandaag voor de meerkamp.


De wedstrijd in Waspik was voor de Kamper turners in de keuze-oefenstof een halve finale. Erik Kamerman kwalificeerde zich als derde voor het NK van Junior 1-7 (derde divisie). Zijn puntentotaal van 66.55 mocht er zijn. Hij turnde volgens de leiding van RKDOS een superwedstrijd, evenals zijn broer die met een negende plaats en 64.80 punten ook naar het NK mag in hetzelfde niveau. Voltige is voor de broers nogal eens een lastig onderdeel, maar beiden turnden zaterdag zo goed op dit toestel dat ze er zelfs de toestelfinale mee hebben gehaald. Thijs staat ook nog in de toestelfinale van ringen en vloer, Erik mag naast voltige ook ringen, sprong en brug turnen.

De finale van Junior 1-7 is komend weekeind in Emmen. Ook Jelle van de Putte mag daar zijn opwachting maken. Met 65.55 eindigde hij als achtste bij Junior II-5 (tweede divisie). Jelle nam wederom geen risico om zijn rug te sparen, volgende week gooit hij er waarschijnlijk toch een schepje bovenop om mee te doen om een podiumplaats. Voor hem zijn er ook nog toestelfinales op  vloer, voltige en brug.

Vandaag kwamen Benjamin Groot-Koerkamp en Arnoud Brink in actie. Benjamin (Junior I-6, tweede divisie) leek kansloos met twee keer een val op voltige, maar zag zijn naam toch nog terug in het rijtje NK-gangers, omdat de andere vijf toestellen vlekkeloos verliepen. Hij kwalificeerde zich als twaalfde voor Emmen met 65.10 punten, op ringen mag hij een toestelfinale turnen, voor rek staat hij reserve. Arnoud Brink turnde een matige wedstrijd, maar staat wel op het NK van Junior II-6 (derde divisie). Omdat er maar weinig deelnemers zijn in zijn niveau, mag hij ook naar Emmen met 59.40 punten.

RKDOS gaat zaterdag met een recordaantal turners naar Emmen. Maar liefst achttien jongens van de vereniging hebben zich geplaatst voor de meerkamp. Van de 27 turners die RKDOS dit jaar inschreef voor het landelijke wedstrijdcircuit zijn er dus maar weinig onderweg afgevallen. “Het niveau is dit jaar weer omhoog gegaan”, concludeert trainer Michael Hollander. De totale selectie van RKDOS is nauwelijks gegroeid in grootte, wel is een aantal jongens overgestapt van regionaal naar landelijk niveau. Een paar jaar geleden was RKDOS nog blij met twee NK-gangers. “Daarna waren het er zes, vervolgens negen en nu achttien. Dit kunnen we niet meer overtreffen, zou je zeggen.”

Uitslagen