NEDERLANDSE TURNTOP AANWEZIG BIJ UNIVÉ GYM GALA

Almere uitverkocht, nog kaarten beschikbaar voor Eindhoven en Groningen
Over enkele weken is het tijd voor ‘Sensational Gymnastics’ tijdens het Univé Gym Gala 2010. Binnen- en buitenlandse sporters en artiesten zetten een wervelende show neer met onder andere tumbling, breakdance, acrobatiek en  turnen. Maar liefst vier Nederlandse toppers die actief waren op het WK Turnen 2010 zijn aanwezig op het gala. Bart Deurloo, Jeffrey Wammes, Suzanne Harmes en zilveren medaillewinnaar Epke Zonderland geven acte de presence in Eindhoven (17 december), Almere (18 december) en Groningen (19 december).

Het Univé Gym Gala bestaat uit verschillende showacts en er worden onderlinge duels gehouden op een aantal toestellen;

Op vloer neemt de 19-jarige Bart Deurloo het op tegen de nieuwe wereldkampioen Lefteris Kosmidis uit Griekenland. Hij won het goud op de toestelfinale vloer tijdens het WK Turnen 2010 in Rotterdam.

Jeffrey Wammes, afgelopen weekend nog zeer succesvol  tijdens de World Cup-wedstrijd in Stuttgart met o.a. een zilveren medaille op rek, komt in een duel op dit toestel uit tegen Vlasios Maras (GRE).

De dames turnen een duel op vloer, waar de meest ervaren topturnster Suzanne Harmes Nederland vertegenwoordigt. Haar tegenstandster wordt later bekend, maar het zal een absolute wereldtopper zijn.

Epke Zonderland is ook aanwezig op het gala. “Na het WK heb ik een periode van rust ingelast om mijn schouder te laten herstellen. Maar het Univé Gym Gala is elk jaar een bijzonder mooi evenement, dus heb ik besloten toch een demonstratie oefening op brug te turnen’, aldus de 24-jarige Fries.

Het onderdeel trampoline wordt een spannende strijd. Meervoudig Nederlands kampioene Rea Lenders neemt het op tegen ’s werelds meest succesvolle trampolinespringster Irina Karavaeva uit Rusland. Karavaeva voegde onlangs een nieuwe titel toe aan haar palmares, door tijdens het WK in Metz (FRA) het goud te veroveren op het onderdeel dames synchroonspringen.

Naast de duels kan het publiek onder andere genieten van breakdancers uit Frankrijk, spectaculaire tumbling uit Rusland en Amerika, acrobaten uit Tanzania en grappen en grollen van de D'Holmikers uit Zwitserland.

Voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop, kijk op www.univegymgala.nl


//Einde

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pauline Siemers:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-39845988

Foto’s: Thomas Schreyer

Commercial
http://www.youtube.com/watch?v=kXocaVt2u98