Dans - Groepen

Image

De dansafdeling van RKDOS heeft op dit moment 25 dansgroepen, waaronder 17 recreatiegroepen.

9 groepen in Kampen en 8 groepen in IJsselmuiden.

We hebben 1 training voor talenten:

- Talentgroep

Ook hebben we 4 demonstratie/selectiegroepen:

- DanzaNiños

- Inpetto

- Razzmatazz

- Padans

En 1 gevorderdengroep:

- Dans in mij

Buiten deze groepen om, hebben we nog 2 extra trainingsuren op zaterdag. Deze groepen bestaan uit selectieleden vanaf 10 jr.

 

Recreatiegroepen

De dansafdeling heeft recreatiegroepen in Kampen én IJsselmuiden. De lestijden kunt u vinden onder het kopje Lestijden.
Soms is er in een groep geen plek meer voor nieuwe kinderen. Wanneer dit zo is, komt uw kind op een wachtlijst. Op deze lijst staan kinderen die wachten op een plekje in de groep. Dit kan bijvoorbeeld komen als er een ander lid van jazz af gaat of als er een nieuwe groep komt. De wachtlijst blijft steeds bij de leeftijd van de kinderen die op de wachtlijst staan. Gaat uw kind dus een groep hoger van school, dan zal deze wachtlijst ook mee gaan met die leeftijd.
Mocht uw kind nog jong zijn, maar vastbesloten om op dansen te gaan, dan is het verstandig om op tijd te laten weten dat uw kind op dansen wil, om een wachtlijst te voorkomen.

 

Demonstratiegroepen

Naast de recreatiegroepen heeft de dansafdeling ook 4 demonstratiegroepen.

Deze groepen hebben naast de uitvoering ook andere optredens. Onder andere doen zij mee aan demogyjada's die in het hele land plaatsvinden. Tijdens deze demogyjada's kun je door de KNGU geselecteerd worden voor de 'Landelijke Demogyjada'. Al sinds 1978 zijn wij hier van de partij. Hier zijn wij toch trots op. Het getuigt van een stukje kwaliteit en orginaliteit.

Demonstratiegroepsleden trainen minimaal twee keer per week, 1 x in de demonstratiegroep en 1 x in de recreatiegroepen en/of op zaterdag. De zaterdagtraining is vanaf 10 jr.
Van leden opgenomen in een demonstratiegroep, wordt verwacht dat ze bij alle trainingen (ook extra trainingen) aanwezig zijn.

 

Selectiebeleid
De leiding van recreatiegroepen observeren in de lessen de dansers en  selecteren de dansers die geschikt zouden zijn voor één van de demonstratiegroepen. De leidsters van de desbetreffende recreatiegroep en de desbetreffende demonstratiegroep moeten beiden overtuigd zijn van de kwaliteit.

 

DanzaNiños

Deze voorselectie is voor leden vanaf 9 jaar.

 

Inpetto

Deze jeugdselectie is voor leden van 12 t/m 15 jaar.

 

Razzmatazz

Deze tienerselectie is leden van 15 t/m 18 jaar.

 

Padans

Deze selectie is voor leden van 18 jaar e.o.