Turnen Heren - Groepen

RKDOS heeft vijf selectiegroepen turnen voor heren:
Wedstrijdgroep 1, wedstrijdgroep 2, wedstrijdgroep3, Turnkids en jongensgym .

Wedstrijdgroep 1:
Wedstrijdgroep  is bedoeld voor turners vanaf zes jaar die door aanleg en/of talent op landelijk niveau meedoen aan wedstrijden. De turners in wedstrijdgroep 1 komen uit in de Talentendivisie en de 1e divisie. De turners trainen vier keer per week en steken wekelijks minimaal 10,5 uur in trainingen. Turners in de A-selectie doen geregeld trainingsstages bij andere turnverenigingen.

Wedstrijdgroep 2:
Wedstrijdgroep 2 bestaat uit turners in de 2e en 3e divisie. Ze turnen wedstrijden op landelijk niveau. Het aantal trainingsuren varieert van 7,5 tot 8,5 uur per week, verdeeld over drie dagen. Turners in wedstrijdgroep 2 doen clinics die RKDOS organiseert voor turners van andere verenigingen.

Wedstrijdgroep 3:
Voor turners van zes jaar en ouder is er wedstrijdgroep 3. Turners in wedstrijdgroep 3 turnen op regionaal en districtsniveau in de 4e en 5e divisie. Het aantal trainingsuren is maximaal vijf uur per week. Elke turner doet mee aan wedstrijden op zijn eigen niveau.

Turntalenten:
Turntalenten zijn jongens die voor het eerst uitkomen in landelijke wedstrijden. Ze zijn zes of zeven jaar en turnen Talentendivisie Benjamin. Deze groep traint vier tot zes per week, verspreid over twee √° drie dagen.

Turnkids:
Kinderen tussen de vier en zeven jaar stromen (via Gymnastiek) in bij de Turnkids. Deze selectiegroep is bedoeld voor jongens die al aardig motorisch ontwikkeld zijn en volgens de trainers de mogelijkheden hebben om door te stromen naar wedstrijdgroep 1. Ze maken op een speelse manier kennis met turnen. Draaien, springen, zwaaien, rollen en steunen spelen een grote rol. Kracht, lenigheid, snelheid en co√∂rdinatie staan centraal. Turnkids trainen twee tot vier uur per week. De belevingswereld  van een jong kind speelt een grote rol in de trainingen. Spelvormen en oefeningen in de valkuil met grote schuimblokken zijn wat RKDOS betreft vanzelfsprekend.

Jongensgym:
Voor kinderen tussen 4-6 jaar is vanaf 31 januari 2014 een groep jongensgym gestart.

Niveaus en indeling

Schema lestijden

Kleding en materialen