Turnen Heren - Gymnastiek

 

Recreatiegymnastiek in RKDOS onderdeel van Turnen Heren. RKDOS  heeft groepen voor jongens van vier tot en met zeven jaar en voor kinderen van zeven jaar en ouder. Voor de jongste categorie hanteert de vereniging Gymkids. Deze bewegingsmethode is ontwikkeld door de KNGU.

 

Bewegen is niet meer de gewoonste zaak van de wereld, hoe jong kinderen ook zijn. Steeds meer kinderen zuchten en steunen onder overgewicht. Dat moet anders, vindt RKDOS. Juist de leeftijd van vier tot zeven jaar is de belangrijkste fase in de motorische ontwikkeling van kinderen. Gymkids is bedoeld voor kinderen vanaf vier jaar. Het moet kinderen een brede motorische ontwikkeling meegeven waarvan ze hun hele leven profijt hebben. Niet alleen voor gymnastiek of turnen, maar in allerlei takken van sport. De meest talentvolle kinderen van Gymkids kunnen doorstromen naar Turnkids, de  jongste turngroep van RKDOS.

 

Voor kinderen vanaf zeven jaar heeft RKDOS ook een recreatiegroep gymnastiek. Jongens in deze groep krijgen niet alleen les in gymnastiek, maar maken ook gebruik van de toestellen die bij turnen voor heren gebruikelijk zijn, zoals brug, rekstok, voltige, vloer, ringen en sprong.

 

Gymnastiek wordt gezien als de moeder aller sporten. Rollen en duikelen, lopen en rennen, een bal vangen, klimmen en zwaaien, springen en steunen: de meeste sporten leggen het accent op een enkel onderdeel, maar gymnastiek pakt ze allemaal mee. Wie zijn sportcarrière begonnen is met gymnastiek, heeft daar later bij andere sporten profijt van. Lenigheid, souplesse en kracht komt overal in terug.

 

Lestijden Gymnastiek