Turnen Heren - Clinics

Image

Een paar uur turnen in een moderne turnhal. Welke turner wil dat niet?  Met speciale clinics biedt RKDOS die mogelijkheid voor turners van andere verenigingen. Terwijl die turners alle toestellen mogen proberen, krijgen hun trainers de kans zich te verdiepen in hun vak.

De clinics zijn altijd in schoolvakanties. Turners krijgen zo’n twee uur les van RKDOS. Ze komen in actie op vloer, voltige, ringen, brug en rek en leren onder de professionele begeleiding van RKDOS meer over hun eigen mogelijkheden.  Voor de jongens blijkt het steevast een mooie ervaring te turnen in een echte turnhal, een accommodatie waar maar weinig verenigingen over kunnen beschikken. Vooral de valkuil met schuimblokken doet het altijd goed.

Terwijl de turners les krijgen, hebben hun trainers de kans ervaringen uit te wisselen met collega’s van RKDOS. Ze kunnen ook advies krijgen over verbetering van het niveau bij hun eigen vereniging en  leren ze meer over bijvoorbeeld lichaamshouding, oefenstof en techniek.

RKDOS wil met de clinics turnen voor heren stimuleren. Nog te weinig verenigingen kunnen of durven turners in te schrijven voor landelijke wedstrijden. RKDOS ziet de clinics als een middel aarzelende verenigingen over de streep te trekken. Meer deelnemers op niveau komt het turnen in het algemeen alleen maar ten goede. RKDOS komt zelf met een groep turners uit in landelijke wedstrijden. In de regio Kampen is RKDOS de club met het hoogste niveau voor herenturners. De clinics zijn bedoeld voor turners van alle leeftijden.

Verenigingen die aan een clinic willen meedoen, kunnen zich melden bij:
Michael Hollander, coördinator selecties Turnen Heren, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.