2 keer goud, 2 keer zilver en 6 keer brons op toestelfinales dames

Afgelopen weekend turnden de bovenbouw meiden van RKDOS hun toestelfinale in hellendoorn. Dit jaar mochten ook de pupillen 2 meisjes meedoen aan dit toernooi. Voor die meiden die geboren zijn in het jaar 2000 is dat alvast een mooie voorbereiding op aankomend seizoen.

 

Aysa hartong, Anna ten Napel en Jasmijn Vereecken waren zaterdag ingedeeld. De dames hebben voortreffelijk geturnt. Alle drie de dames hebben echt hun best gedaan om de scores zo hoog mogelijk neer te zetten en dat is ze gelukt. Voor Aysa en Jasmijn waren er dan ook podiumplaatsen! Jasmijn wist met een net nieuw aangeleerde sprong een fantastisch cijfer te halen en behaalde een 3e plek op dit onderdeel. Aysa heeft met een strakke brugoefening ook een 3e plek behaald. Ook wist Aysa een podiumplek op het onderdeel balk te bemachtigen, waar zij eerder dit jaar ook een toestelfinale voor had op het NK in Waalwijk. Aysa behaalde ook hier weer de 1e plek! Anna heeft geen podiumplaatsen behaald maar wel een hele mooie en vooral stabiele wedstrijd gedraaid!

Met een topzondag achter de rug keerden de dames met nogmaals 7 plakken huiswaarts!

 

Myrthe Oostenbrink (jeugd 5, 2e divisie) wist met een goed strakke oefening op de balk een zilveren plak te behalen, en ook op vloer draaide zij een oefening die goed genoeg was voor een mooie 3e plaats.

Esther Vereecken (jeugd 5, 2e divisie) wist een goede vloeroefening en brug te laten zien, maar dat was helaas niet genoeg voor een podiumplek.

Chantal Saad en Maaike Menken (junior 5, 3e divisie) draaiden beiden een hele goede brugoefening en Chantal eindigde daarmee net naast het podium met een 4e plek.

Jeanine Neleman (senior 4, 3e divisie) wist op de brug een goede oefening te draaien met maar 1 klein foutje, balk moest ze helaas 1 keer verlaten.

Rachel Saad (senior 3, 2e divisie) had helaas haar dag niet vandaag en maakte op elk toestel wel een fout wat haar helaas duur kwam te staan.

Eline van Putten (junior 4, 2e divisie) liet een prachtige tsukahara zien en half in half uit wat uiteindelijk in een zilveren plak resulteerde, Iris Diender (junior 4, 2e divisie) wist op dit toestel de bronzen plak te bemachtigen.

Iris Diender had dan ook echt een topdag, want naast een 3e plaats op sprong, wist ze ook nog eens 3e op vloer en brug te worden, en op balk wist ze zelfs de gouden plak te bemachtigen!

Dit was voor alle meiden dan ook echt de aller laatste officiële wedstrijd van dit seizoen.

2 juli staan de clubkampioenschappen nog op de agenda en daarna is het tijd voor een heerlijk verdiende afsluiting van het seizoen met een leuk kampweekend op 15, 16 en 17 juli.

Dan is het daarna dan ook echt tijd om te gaan genieten van de zomervakantie om de batterij weer helemaal op te kunnen laden voor het nieuwe seizoen!!