8 podiumplaatsen voor RKDOS bij Toernooi in Beekbergen

Spannend, maar met heel erg veel zin begonnen de meiden aan hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen! De dag begon al vroeg voor de eerste toppers. Als eerste begonnen de pré instappers in de ene baan en de niveau 7 meisjes in de andere baan.

De meiden zaten verspreid over verschillende groepen wat zorgde voor een drukke wedstrijd. Gelukkig hadden de trainsters hulp van Tamar Kwakkel die onlangs is gestopt bij RKDOS, maar nog wel heel behulpzaam kon zijn tijdens de wedstrijd.Voor Mariana Guirguis en Anneloes Kok was dit hun eerste wedstrijd buiten de deur. De dames waren zenuwachtig maar hadden er zeker veel zin in! Mariana wist op vloer een hele mooie 13,200 te halen waarmee zij meteen de hoogste score op dit onderdeel haalde. Op de andere toestellen bleef Mariana in de top 3 scoren wat resulteerde in een mooie 2e plek. Anneloes die wat korter bij de selectie zit heeft het zeker niet minder goed gedaan. Anneloes had afgelopen weken wat moeite met sprong, maar daar liet ze op de wedstrijd niet zoveel van merken. Zij haalde haar hoogste score op sprong met een 11,900. Met haar puntentotaal kwam ook Anneloes op het podium en wel op de 3e plek!

 

Mette Kale die eveneens als Mariana en Anneloes uitkomt in de categorie pré instap had een goede dag. Mette heeft tijdens de wedstrijd geen grote fouten gemaakt en wist op ieder toestel hoog te scoren. Haar hoogste score behaalde zij op vloer met een 13,300 wat tevens de hoogste score op dit onderdeel was in haar categorie. Mette eindigde de wedstrijd op een hele mooie 2e plek!

Juliana Guirguis ook uitkomende in de categorie pré instap heeft het heel goed gedaan deze wedstrijd. Juliana was verre weg de beste turnster in haar categorie. Zij behaalde zelfs op 2 toestellen een 1e score. Op sprong moest Juliana springen op een plank waar zij niet mee kon springen en kreeg ze het niet voor elkaar een goede sprong te maken. Maar dat liet Juliana niet in de weg staan. Zij heeft daarna nog een 13,250 op vloer weten te scoren. Juliana greep helaas wel naast een plek op het podium.

Voor Lotte Albers en Steffanie Diender die beide uitkwamen in hetzelfde niveau waren er helaas geen podiumplekken. Zowel Lotte als Steffanie hebben wat foutjes gemaakt op de wedstrijd waardoor zij punten achter kwamen te liggen. De dames hebben er hard voor gewerkt om de achterstand in te halen. Steffanie behaalde op sprong een mooie 12,900. En ook op brug en balk wist Steffanie mee te draaien bij de hoogste scores. Op vloer ging het mis. Steffanie vergat een element en verloor daarbij enkele punten. Ook lotte heeft een goede sprong laten zien. Zij behaalde op sprong een 11,850. Op vloer wist Lotte bij het inspringen zelfs een mooie dubbele flikflak te laten zien, maar die ging helaas in de oefening niet zoals zij gepland had. Voor Lotte en Steffanie was dit een mooie wedstrijd om te oefenen voor de regionale plaatsingswedstrijden die al zullen starten in december.

In wedstrijd 2 was Jaimy Kooiker de enige van RKDOS die strijde voor een plek op het podium. Jaimy moest starten op het onderdeel vloer waar zij voor het eerste op muziek mocht turnen. Ze was heel zenuwachtig maar heeft zich goed door haar vloeroefening heen geturnd. Op sprong wist Jaimy haar trainsters versteld doen staan met een mooie overslag over kast. Jaimy haalde voor sprong ook een hele mooie score van 13,000 punten. Met een totaalscore van 42 punten behaalde Jaimy een 9e plek.

In wedstrijd 3 was het Chantal Saad (junior 5, 3e divisie) haar beurt om haar beste beentje voor te zetten. Chantal startte prima met een mooie vloeroefening goed voor een score van 11.350. Ook sprong en brug wist ze prima door te komen, met zelfs op brug de 1e score van iedereen met 11.300. Op balk had ze helaas niet haar dag en moest deze dan ook voortijdig verlaten wat haar de nodige punten kostte. Maar al met al wist ze haar eerste wedstrijd weer prima te draaien en weet ze nu waar ze nog hard aan moet werken.

In wedstrijd 4 was het een drukte vanjewelste, daar traden namelijk 9 meiden tegelijk op. Kim Klappe en Denice de Vries beide jeugd 5, 2e divisie, lieten zien dat ze al aardig goed op weg waren voor de plaatsingswedstrijden die eraan zitten te komen. Denice begint net in haar 1e jeugdjaar, maar wist zich prima te laten zien en toonde hoe hard ze alweer vooruit was gegaan. Op brug een super oefening met heel erg veel vooruitgang en een score van 10.4000 ook op balk was het alweer een stuk vooruit gegaan met daar zelfs de 3e score. Ook vloer mocht er niet om liegen met een 10.650. Kim is al 2e jaars jeugd en was dus ook alweer een stukje verder. Op vloer knalde ze haar oefening eruit goed voor de 2e score een 11.450. Op sprong en brug ook een topoefening met respectievelijk een 11.000 en 11.250 en op beiden de beste score, en de balk moest ze 1 keer verlaten maar toch wist ze nog een nette oefening te draaien waarvoor ze een nette 10.350 kreeg. Met deze mooie resultaten wist Kim dan ook 1e te worden met 44.050. Denice werd uiteindelijk 5e.

Myrthe Oostenbrink, Jeanine Neleman en Lisa Grubben moesten in niveau 4 tegen elkaar strijden, Myrthe als junior en Jeanine en Lisa als senioren. Myrthe was in prima vorm vandaag en draaide dan ook een top vloeroefening  met een dikke 1e score van 12 punten. Ook sprong en brug verliepen bij haar prima, maar ook op balk wist ze weer de beste score neer te zetten met een 11.550. Lisa draaide ook een goede wedstrijd en wist op balk en vloer de 3e en 4e score neer te zetten met respectievelijk een 10.150 en een 11.050. Jeanine wist een prima vloeroefening neer te zetten met een 10.050 en ook op balk draaide ze een goede oefening goed voor de 5e score. Uiteindelijk had Myrthe de beste wedstrijd gedraaid en wist dan ook de wedstrijd te winnen met een puntentotaal van 43.700 bijna een punt hoger dan de nummer 2. Lisa werd uiteindelijk 5e en Jeanine 7e.

Bij de senioren niveau 3, 2e divisie moesten Eline van Putten, Kristy van Mierlo, Iris Diender en Rachel Saad tegen elkaar strijden. De dames mochten de spits afbijten op sprong. Ze lieten allemaal een prima sprong zien en wisten dan ook van een 10.900 tot de hoogste score een 12.100 te scoren die op naam van Kristy kwam te staan. Op de brug kwamen de oefening niet bij iedereen helemaal uit de verf, maar toch wist iedereen zich er goed doorheen te vechten en weten de dames waar ze nog hard aan moeten werken. Eline scoorde hier uiteindelijk het beste met een nette 10.350 en Rachel had de 2e score met een 9.950. Ook op balk hier en daar wat foutjes, maar voor de rest prima oefeningen met mooie scores in de 10 punten, met voor Iris en Kristy de hoogste score van 10.600. Als laatste moesten de dames nog op vloer aantreden en liet Eline voor het eerst haar nieuwe vloeroefening zien met direct een dikke score van 11.900 en tevens de beste score op dit toestel. Eline van Putten werd uiteindelijk dan ook de terechte winnaar met een totaalscore van 44.100. Kristy van Mierlo werd 2e met 42.450, Iris Diender 3e met 41.150 en Rachel Saad werd 5e met 37.200.

Na een lange maar leerzame dag was het dan ook weer tijd om huiswaarts te keren en voor te gaan bereiden op de volgende belangrijke wedstrijden die eraan zitten te komen!

Foto's gemaakt door Ellen zijn hier te bekijken.

Foto's gemaakt door Tikwa fotografie zijn hier te bekijken