Succesvol en goede ervaringen op kwalificatie Teams 2011

Afgelopen weekend was in Hoogwoud de kwalificatie voor de NK voor teams. De dames van RKDOS deden met 2 verschillende teams mee, namelijk op de zaterdag een NTS 4 team en op zondag een NTS 3 team. Het NTS 4 team bestond uit: Lisa Grubben, Jeanine Neleman, Chantal Saad, Myrthe Oostenbrink en Kim Klappe. 3 van de 5 meiden komen normaal uit in de 3e divisie, dus was het niveau nog iets pittiger voor hun dan normaal.

De meiden draaiden hun eerste wedstrijd in de nieuwe clubpakjes die we na veel problemen eindelijk toch binnen hebben gekregen, dit zag er erg mooi uit op de wedstrijdvloer!

Het was een 5-4-3 systeem, wat betekend dat er 5 turnsters in het team zitten, 4 draaien een oefening en de beste 3 cijfers daarvan tellen mee voor het teamresultaat. De dames begonnen op sprong en dit ging niet allemaal even goed, maar wisten uiteindelijk toch redelijk te scoren met voor Lisa de hoogste score met een 11.750.

Op brug ging het een stukken beter, de dames wisten met elkaar de 4e hoogste score te behalen van alle 22 teams die meededen, dit is natuurlijk een bijzonder goede prestatie aangezien er ook 1e divisie turnsters meededen. Kim wist hier het hoogste te scoren met een 10.450.

De balk is altijd een zeer spannend toestel en Jeanine kon helaas ook haar zenuwen niet bedwingen en moest hem 2 keer voortijdig verlaten. Uiteindelijk wist ze toch nog een redelijke score neer te zetten van een 9.167.Myrthe hier en tegen wist een sublieme balkoefening te draaien en kreeg hiervoor van de jury een 11.567 wat de 8e score was van de ongeveer 70 turnsters die een balkoefening hadden gedraaid.

Om de wedstrijd goed af te sluiten moesten de dames op de vloer nog even knallen.Dit ging dan ook hartstikke prima en de dames draaiden allemaal een oefening zonder grote fouten en Lisa zette hier de hoogste score neer van een 11.100.

Uiteindelijk zijn de meiden van de 22 teams op een mooie 11e plek geëindigd, een heel goed resultaat aangezien er teams mee deden die normaal op 2 niveaus hoger uitkomen.

In de dichte mist gingen zondag de meiden van het NTS 3 team op weg naar Hoogwoud. In dit team zaten Kristy van Mierlo, Rachel Saad, Iris Diender en Eline van Putten. Ook hier gelde het 5-4-3 systeem, maar omdat dit team maar 4 turnsters had betekende dit ook dat alle 4 de dames op alle toestellen moesten mee doen.

Ze begonnen op vloer en lieten hier weer zien dat ze steeds meer klaar zijn voor de eerste echte belangrijke plaatsingswedstrijden die eraan gaan komen. Met 3 scores in de 11 met de hoogste score voor Kristy met een 11.567 was dit een mooie start.

Ook op sprong ging het super en zetten ze alle 4 een mooie score neer van in de 11 punten, Eline scoorde het hoogste met een 11.650 voor haar tsukahara. Nu ging het er toch wat meer om spannen aangezien ze na 2 toestellen 3e stonden en ze nu nog brug en balk moesten doen.

Aan brug moet nog veel gebeuren en dit is dus ook nog niet stabiel en de uitgangswaardes zijn ook nog niet hoog genoeg, dit was dan ook terug te zien in de scores met de hoogste score voor Kristy een 8.700, toch stonden de meiden al genoeg punten voor zodat ze nog steeds hoog in het klassement bleven staan.

Als laatste het zenuwentoestel balk. 3 van de 4 meiden wisten een top balk te draaien zonder vallen en ook zeer stabiel gedraaid. Iris en Eline scoorden beiden een 11.450, en als team behaalden ze zelfs van de 11 teams de 2e beste score op balk.

Uiteindelijk wisten de dames zich met een 6e plaats van de 11 teams nog te plaatsen voor het NK teams ook! Behoorlijk onverwachts dus toch geplaatst, iets wat we van tevoren niet verwacht hadden maar de dames dus toch voor elkaar hebben gekregen, toppie dus!!

Helaas is het NK teams op dezelfde dag als de eerste regiowedstrijd die erg belangrijk is omdat ze zich daar moeten plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Dit zal dus waarschijnlijk betekenen dat we het NK teams zullen moeten laten schieten.