Druk maar succesvol weekend voor dames RKDOS

Afgelopen zaterdag vonden de eerste plaatsingswedstrijden plaats voor de 2e divisie dames van RKDOS.  Naast deze plaatsingswedstrijden zullen er nog twee andere plaatsingswedstrijden komen waarnaar dan besloten word of de turnster zich heeft geplaatst voor de kwart finale.

 

In de eerste wedstrijd startte Lotte Albers op het toestel sprong. Met al een mooie 1e sprong te hebben gemaakt stond Lotte klaar voor haar 2e sprong. Helaas viel ze hierbij op haar billen maar dat mocht niet baten want Lotte behaalde alsnog een mooie 12.225. Op brug ging het Lotte ook voor de wind, want ze wist haar hele brugoefening zonder vallen door te komen! Op balk ging het Lotte stroever af en werd daardoor zoveel afgestraft in haar punten dat het voor haar onmogelijk werd om die schade allemaal in te halen op vloer. Desondanks kijkt Lotte terug op een wedstrijd waarbij ze goed heeft gepresteerd.

In wedstrijd 2 moest Myrthe Oostenbrink (junior 4, 2e divisie) aan de bak. Ze moest starten op balk en wist dit dan ook prima te doen door een zekere en strakke oefening te draaien zonder vallen. Helaas was de jury erg streng en werden beide combinaties die als eis geturnd moesten worden niet geteld wat dus een punt kostte uiteindelijk, toch haalde ze nog een 10.100 het 6e cijfer. Ook op vloer presteerde Myrthe prima en wist de 4e score te behalen met een 11.850. Sprong is niet Myrthe haar beste toestel, maar toch liet ze 2 prima sprongen zien en kreeg een mooie 11.100. Op brug mist ze nog wat eisen waardoor haar uitgangswaarde lager ligt, ondanks de lage uitgangswaarde liet zo een goede oefening zien en deze was een 8.950 waard. Al met al had Myrthe uiteindelijk een goede wedstrijd gedraaid en behaalde ze uiteindelijk een mooie 7e plaats van de 27 turnsters.

Kim Klappe (jeugd 5, 2e divisie) moest de dag afsluiten in de laatste wedstrijd. Kim startte op de brug en deed dit dan ook met een mooie strakke oefening waarvoor ze een 11.350 kreeg, tevens de 3e score op dit toestel. Op naar balk wat niet Kim haar favoriete toestel is. Ondanks dat bleef ze keurig op de balk staan en kreeg een mooie score van 10.400 wat ook nog eens de 4e score was, een hele prestatie voor haar. Vloer kan Kim als de beste en dit liet ze dan ook wel zien met een hoge score van 11.500 en tevens de 2e score. Als laatste mocht Kim nog even haar laatste beetje energie eruit springen op sprong en dit deed ze dan ook prima met een 11.200. Uiteindelijk was het nog behoorlijk spannend aangezien ze na 3 toestellen 3e stond, maar Kim had het zo goed gedaan dat ze na haar laatste toestel nog een plekje was gestegen en ze wist dus uiteindelijk als 2e te eindigen in een deelnemersveld van 20 turnsters.

De senior dames moesten de keuze maken tussen de eerste regiowedstrijd en NK teams. Dit was natuurlijk geen moeilijke keuze, de dames gingen naar Waalwijk voor het NK Teams, een hele beleving natuurlijk. Hier moesten Rachel Saad, Iris Diender, Eline van Putten en Kristy van Mierlo weer als teams presteren en turnden er weer 4 turnsters waarvan 3 de beste cijfers telden. Ze moesten starten op balk en helaas verliep dit niet zo goed met uiteindelijk 5 vallen wat resulteerde in erg lage cijfers. Balen van deze start maar niks aan te doen, op naar het volgende toestel vloer. Dit ging dan ook alweer een stuk beter en de dames scoorden allemaal in de 11 punten waar Eline het hoogste wist te scoren met een 11.367. Ook sprong verliep prima bij de dames, ze scoorden mooie hoge cijfers in de 12 punten, Kristy wist hier een dikke 12.667. Brug is nog wel een flink struikelblok voor de meeste, maar toch wisten ze zich goed door de oefening heen te werken en presteerden alweer beter dan de vorige wedstrijd, ook hier wist Kristy het hoogste te scoren met een 9.350. Uiteindelijk waren de dames redelijk tevreden over hun wedstrijd en weten nu waar ze nog hard voor moeten werken. Maar het was weer een hele ervaring en erg leuk om zo’n NK teams mee te maken.