1e regiowedstrijd 3e divisie; een dag met ups en downs

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de 3e divisie meiden in Hengelo.

Maaike van de Velde, dit jaar uitkomende in de leeftijdscategorie pupillen 1 niveau 8 moest als 1e het spits af bijten. Maaike begon op het toestel brug, maar bij de 2e keer in turnen ging het mis. Maaike schoot bij het zwaaien van de brugligger en belande met haar arm op de plank. Hierdoor heeft zij haar onderarm gebroken en is voor haar het wedstrijdseizoen afgesloten.

Er waren meteen mensen die hulp aanboden en de EHBO was snel ter plekke. Maaike is daarna met haar moeder naar het ziekenhuis gegaan en is inmiddels geopereerd aan een dubbele botbreuk. Voor Maaike is dit wedstrijdseizoen helaas afgelopen en we hopen dat ze snel zal herstellen.

Voor Steffanie Diender was het wel een mooie wedstrijd. Zij begon op haar beste onderdeel balk en wist daar een 8e score te behalen (11,800). Steffanie zette haar goede prestaties door en behaalde op brug ondanks een grote fout een mooie 12,100. Uiteindelijk behaalde ze een 12e plek.

Chantal Saad (junior niveau 5) startte deze dag op brug wat haar beste toestel is. Ze draaide dan ook een top oefening, maar moest helaas de brug verlaten met een nieuw element in haar oefening die met in turnen tot 3 keer toe nog prima verliep. Met een punt minder van de val scoorde ze toch nog een mooie 10.300. Balk is niet de specialiteit van Chantal en toch wist ze dit keer alweer te laten zien dat ze met minder spanning haar oefening kon draaien, helaas nog wel met 2 vallen wat natuurlijk behoorlijk wat punten kostte. Gelukkig was de balk nu geweest en kon ze met een gerust hart naar de vloer waar ze een mooie strakke oefening liet zien, goed voor een 11.600 en de 4e score. Als laatste nog even de sprong en ook hier liet ze een mooie 11.150 achter. Ze wist uiteindelijk een mooie 5e plaatst te bemachtigen, een mooie begin dus van de eerste wedstrijd.

Lisa Grubben (senior 4) startte in wedstrijd 3 op de balk en liet hier een strakke oefening zien, met hier en daar wel wat kleine wiebeltjes, waar de jury haar uiteindelijk met een 10.800 voor beloonde. Op de vloer wist Lisa helemaal een top oefening te draaien en kreeg daarvoor dan ook een 11.750. Sprong voerde Lisa ook prima uit, maar op de één of andere manier vond de jury dat dit keer niet en scoorde ze dan ook een punt lager dan normaal met een 10.900. Lisa moest eindigen op brug wat niet haar favoriete toestel is. Toch wist ze nog goed door haar oefening te komen ondanks een val waar ze erg van geschrokken was. Al met al was ze best te tevreden na haar wedstrijd, met hier en daar nog wat verbeterpunten voor de volgende keer. Lisa eindigde als 12e van de 26 turnsters, een mooie prestatie en zeker nog ruimte om te verbeteren voor de volgende keer.

21 januari hebben deze meiden hun 2e regiowedstrijd in Deventer en de finale zullen ze op 18 februari waarschijnlijk in Hardenberg draaien.