2e regiowedstrijd succesvol voor 2e divisie dames RKDOS

Afgelopen zaterdag vonden de 2e plaatsingswedstrijden van de 2e divisie plaats in Doetinchem. Lotte Albers kwam als eerste van RKDOS in actie. Haar doel was een betere wedstrijd draaien dan haar eerste plaatsingswedstrijd.

Qua punten was dat Lotte niet helemaal gelukt, maar zij wist een veel betere balk oefening te draaien dan de vorige plaatsingswedstrijd en ook op sprong wist ze een mooie 12,425 te scoren. Lotte eindigde daarmee op de 28e plek.

Myrthe Oostenbrink (junior 4) moest in wedstrijd 2 aan de bak. Op vloer wist ze een mooie start te maken door met haar oefening een 11.650 te scoren. Ook sprong verliep prima en met een score van 11.100 kon ze door naar brug waar ze helaas een val had met de afsprong wat haar een punt kostte. Ook de balk  verliep bij Myrthe niet helemaal soepel maar ze wist er wel op te blijven staan, wat haar een score van 10.650 opleverde. Myrthe werd uiteindelijk 15e van de 28 turnsters een prima prestatie, maar waar zeker voor de volgende wedstrijd nog ruimte voor verbetering inzit!

In de laatste wedstrijdronde moest Kim Klappe bij de jeugd niveau 5 turnen en moesten Iris Diender, Kristy van Mierlo, Rachel Saad en Eline van Putten bij de senioren niveau 3 turnen.

De senioren dames begonnen op sprong en Kristy scoorde hier met een 12.300 het beste van alle turnsters, een mooie start dus. Ook Eline liet een ruime tsukahara zien en kreeg daarvoor een 12.00.

Kim Klappe startte op balk en zij wist er weer op te blijven staan met wel wat wiebels, maar toch scoorde ze met een 10.350 de 3e score.

De niveau 3 dames gingen verder op brug en dit verliep bij iedereen niet helemaal soepel maar toch wist iedereen er zich goed doorheen te werken en wisten Iris en Kristy een mooie 10.750 te scoren. Eline had helaas een val en moest genoegen nemen met een 9.700, Rachel kwam ook goed door haar oefening met hier en daar nog wel een hapering maar scoorde toch een mooie 10.550.

Kim liet op de vloer een topoefening zien en scoorde dan ook het hoogst van alle deelnemers met een 11.750. Ook op sprong ging het goed bij Kim en kreeg daarvoor een mooie 11.350.

De niveau 3 dames gingen door naar de balk en ook dit verliep niet bij iedereen even soepel. Kristy wist zich er goed doorheen te werken en kreeg een mooie score van 10.950. Iris moest helaas de balk 1 keer voortijdig verlaten wat haar de nodige punten kostte, hiervoor kreeg ze een 9.80. Eline wist wel op de balk te blijven, maar helaas was de jury wel streng dit keer en werd haar afsprong niet en 2 eisen niet geteld, en toch wist ze nog een 10.500 te scoren. Dit zelfde telde voor Rachel, ook bij haar werden 2 eisen en de afsprong niet geteld en helaas moest ze de balk ook 1 keer voortijdig verlaten wat haar veel punten kostte, maar omdat haar afsprong niet werd geteld bleek ze te weinig elementen te hebben wat dus 4 extra punten aftrek kostte wat haar dus een 5.150 opleverde. Dit moesten de dames op vloer zoveel mogelijk proberen goed te maken en dit lukten de meesten dan ook aardig. Kristy zette een strakke oefening neer en kreeg een 11.450, Eline deed hetzelfde en scoorde een 11.400 en ook Iris haar oefening verliep prima en was goed voor een 11.300. Helaas ging het met Rachel mis op de vloer en overstrekte ze haar knie met de landing waardoor ze haar oefening niet af kon maken wat haar natuurlijk ook weer veel punten kostte. Haar knie werd gekoeld en nu is het afwachten wat er aan de hand is, we hopen voor Rachel dat het  mee valt.

Kim moest haar laatste oefening draaien en dat deed ze met een mooie strakke oefening waarmee ze hoog scoorde en kreeg van de jury een dikke 11.700. Ze had uiteindelijk een topwedstrijd gedraaid en wist dan ook met een mooi eindresultaat van 45.150 eerste te worden van alle jeugd turnsters niveau 5!

Ook Kristy had een goede wedstrijd gedraaid en kwam met de 4e plaats met een puntentotaal van 45.450 ook op het podium terecht vanwege een Ex aequo bij de 2e plek en kreeg dan ook een prachtige medaille om haar nek gehangen. Eline werd uiteindelijk 9e en Iris werd uiteindelijk 10e. Rachel werd uiteindelijk 1 na laatste en moet er hard voor vechten de laatste regiowedstrijd om zich nog te plaatsen voor de landelijke wedstrijden, daar gaan we nu natuurlijk keihard voor aan de slag.