Dames 3e divisie presteren netjes!

Voor de dames in de 3e divisie was het alweer de 2e plaatsingswedstrijd, dit keer in Deventer. Chantal Saad (junior 5) startte in wedstrijd 2 op het toestel balk. Chantal moest de balk maar 1 keer voortijdig verlaten, wat voor haar een super prestatie is aangezien de rest van haar oefening er ook netjes uitzag zonder al te veel grote fouten, was dit een mooi begin!

Ook vloer verliep prima en hier scoorde ze een nette 10.950, de 2e score op dit toestel. De eerste sprong van Chantal ging niet helemaal lekker en viel hiermee, maar de 2e zag er weer prima uit en scoorde alsnog netjes. Als laatste toestel moest Chantal nog naar brug, ze kwam haar oefening goed door zonder grote fouten, maar wist hem niet zo ruim te turnen als normaal wat later in de score terug te zien was. Chantal werd uiteindelijk 8e, een prima prestatie voor haar. Ze heeft nu nog 1 wedstrijd in februari en dan wordt er aan de hand van de beste 2 wedstrijden gekeken wie er door zijn naar de volgende wedstrijd.

Steffanie Diender draaide ook haar 2e plaatsingswedstrijd dit weekend.  Steffanie begon op het toestel  vloer. Bij het inturnen van haar eerste sprongserie verliep het wat stroef, toch wist Steffanie zich tijdens haar wedstrijdoefening te herpakken en liet een strakke oefening zien.  Sprong ging nog veel beter, ze wist daar met een 13,100 een 6e score te halen. Voor Steffanie een hele prestatie omdat dit niet haar beste toestel is. Met dat cijfer te pakken te hebben, startte Steffanie met een goed gevoel aan haar voorlaatste toestel brug. Hier liet ze een aantal steekjes vallen. Met een 11,850 viel de schade mee en kon Steffanie met een rustig gevoel naar haar laatste toestel gaan. Steffanie verliet de balk helaas 1 keer voortijdig. Maar met een mooie score op balk eindigde ze op een  12e plek.  Steffanie heeft met haar vorige wedstrijd ook een 12e plek behaald en gaat met goede moed zich voorbereiden op haar laatste plaatsingswedstijd.

Ook Jeanine Neleman (Senior 4) moest deze dag zo goed mogelijk proberen te presteren om zich te plaatsen voor de volgende keer. Omdat zij de vorige wedstrijd niet mee kon doen, betekent het dat ze de volgende wedstrijd ook foutloos moet draaien om zich te plaatsen. Ze moest starten op vloer en dit prima, ze scoorde een nette 10.900. Sprong ging helaas niet lekker dit keer, met inturnen kon ze maar niet blijven staan op de voeten.  Ook met de wedstrijd viel ze met haar eerste sprong, gelukkig wist ze haar 2e sprong wel te landen en dit luchtte toch wel even op aangezien de beste sprong telt. Het 3e toestel voor Jeanine was de brug, deze wist ze goed door te turnen en ook alles uit haar oefening lukte. Hiervoor kreeg ze een 9.400, daar waar ook veel 2, 3, 4en en 5en werden gescoord. Om de wedstrijd goed af te sluiten moest ze op de balk proberen te blijven staan, dit was haar gelukt maar toch had ze een aantal onnodige foutjes in haar oefening wat ook de nodige punten kostte, eindresultaat een 9.800 en toch nog de 8e score. Het eindresultaat was een nette 11e plaats waar voor de volgende keer zeker nog verbetering inzit.

18 februari hebben deze dames hun laatste kans voor plaatsing in Hardenberg, dit zal een spannende dag worden.