4 medailles voor turnsters RKDOS in regiofinale

Dit weekend vonden de 3e plaatsingswedstrijden en tevens de finale van Overijssel, plaats in Doetinchem. De wedstrijd werd voor de 3e keer gehouden in Doetinchem. Dit weekend werd bekend gemaakt of de turnsters zich hadden geplaatst voor de kwart finale die in maart zal plaatsvinden. Welk weekend de meiden ingedeeld zullen worden is nog even afwachten.

Lotte Albers kwam als eerste in actie voor RKDOS. Lotte begon op balk en liet zien dat ze deze wedstrijd een stuk stabieler kon turnen op balk dan voorgaande wedstrijden. Met een mooi cijfer en een goed gevoel over haar oefening zette Lotte haar wedstrijd voort. Op sprong wist Lotte een mooie 12,000 te halen. Op de overige 2 toestellen liet Lotte her en der wat steekjes vallen en dat kwam haar duur te staan. Gelukkig mochten alle turnsters zich plaatsen in de pupillen 1 categorie en heeft Lotte een ticket voor de kwartfinale!

Myrthe Oostenbrink (junior 4) begon met een keurige sprong goed voor een 10.850. Brug is niet haar sterkste toestel, maar vandaag had ze een topdag en ging haar oefening perfect, daarom kreeg ze ook een mooie score van 10.200. Ook de balkoefening verliep weer goed met hier en daar een kleine wiebel, maar ze werd beloond met een hoge 11.750 goed voor de 2e score op dit toestel. Myrthe sloot haar wedstrijd goed af met een strakke vloeroefening en scoorde hier dan ook een 11.900 waarmee ze uiteindelijk met een totaal van 44.700 een mooie 5e plaats wist te bemachtigen en 7e van de regio!

In wedstrijd 3 was het de beurt aan de senior 3 dames Kristy van Mierlo, Eline van Putten, Rachel Saad en Iris Diender en Jeugd 5, Kim Klappe. De dames moesten starten op brug en dit ging niet allemaal even vlekkeloos. Kristy had na de losomhandstand helaas een val, de rest van haar oefening verliep wel prima, goed voor een 9.850. Rachel draaide een mooie strakke oefening zonder fouten dus scoorde ook mooi in de 9. Eline had helaas ook een val en verloor daardoor de nodige punten. Iris had haar dag helemaal niet vandaag omdat ze niet helemaal fit was, daardoor verloor ze 4 punten door te weinig elementen op brug. Op de balk ging het de meeste dames beter af, Kristy wist hier zelfs de hoogste score te behalen met een super strakke oefening en dit werd dan ook beloond met een dikke 11.700 wat ook de hoogste score was van dit toestel. Eline had ook een goede balkoefening en wist daarmee dan ook de 2e score te behalen. Iris had ook op balk haar dag niet en moest deze dan ook voortijdig verlaten wat haar weer de nodige punten kostte. Ook Rachel moest punten inleveren op balk door een val, maar wist toch veel beter te draaien dan de vorige keer en mistte dit keer gelukkig geen 4 punten wat haar ten goede kwam in de uitslag. Op de vloer wisten alle 4 de dames ook een prima oefening te laten zien zonder fouten en Kristy wist hier weer de eerste score te behalen op dit toestel met een dikke 12.300, ook Rachel presteerde hier super en kreeg een 12.100. De dames sloten de wedstrijd af met een aantal goede sprongen en mooie scores in de 12 punten voor Eline en Kristy waarmee ze hun wedstrijd netjes hadden afgesloten, nu was het nog wachten op de prijsuitreiking.

Kim Klappe (jeugd 5) begon op vloer en kreeg een mooie score van 11.150 waar ze de dubbel pirouette voor het eerst in toegevoegd had, die verliep dan ook prima. Ook sprong ging haar goed af en kreeg een mooie 10.800. Op de brug liet ze weer een strakke oefening zien zonder fouten en daar werd ze dan ook beloond met een 10.800. Kim moest de wedstrijd afsluiten met balk, dit is toch meestal wel spannend om hiermee te eindigen, maar Kim wist prima met de spanning om te gaan en bleef keurig op de balk staan en kreeg dan ook een dikke 11.150 goed voor de 2e score.

Uiteindelijk was het nog behoorlijk spannend met de prijsuitreiking aangezien de meiden ook kregen te horen of ze door waren naar de landelijke wedstrijden die in maart beginnen.

Kim had het dit keer ook weer super gedaan en wist weer op het podium te eindigen met dit keer een keurige 3e plek!

Kristy had zo goed gepresteerd dat ze de gouden plak kreeg omgehangen, een top prestatie!!

Maar omdat dit de laatste wedstrijd van de regio was en hiermee dus ook de regiokampioenen werden gehuldigd, wist Kim hier op een 2e plek te eindigen en dus is ze hiermee 2e van de regio in haar categorie, een super mooie prestatie waar ze ook ontzettend hard voor gewerkt heeft. Ook Kristy wist hier op een mooie 2e plek te eindigen en was dus ook in haar categorie 2e van de regio.

Al met al was het weer een enerverende dag voor alle dames met topprestaties.

Nu op naar de landelijke wedstrijden, keihard aan de bak dus!!

 

 

 

 

 

 

<-- Kristy 1e tijdens de 3e voorwedstrijd

 

 

 

 

 

 

 

 

<-- Kristy 2e van regio Oost bij de senior 3 dames

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<-- Kim 3e tijdens de 3e voorwedstrijd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<-- Kim 2e van regio Oost bij Jeugd 5 dames