Meiden 3e divisie nog in afwachting

Afgelopen weekend was de finale voor de 3e divisie turnsters van RKDOS. Dit weekend was de laatste plaatsingswedstrijd voor deze dames en tevens de finale van Overijssel.

De uitslag van deze wedstrijd was belangrijk om te zien wie er zich zouden plaatsen. De beste plaatsingswedstrijd en de finale van afgelopen weekend telde als resultaat.

Toch kon er aan het eind geen uitslag bekend worden gemaakt over wie er zich uiteindelijk geplaatst hadden omdat er in de computer een fout was opgemerkt in het telprogramma. Steffanie Diender kwam in wedstrijd 3 in actie. Steffanie was voorgaande wedstrijden 2x 12e geworden. Voor steffanie was het belangrijk minstens dezelfde prestatie te turnen als zij zich zou willen plaatsen voor de district of halve finale. Helaas had Steffanie niet helemaal haar dag. Met 2 vallen van brug en 1 val van balk wist zij haar schade niet meer in te halen. Steffanie eindigde daarbij op een 18e plek. Het is nog even afwachten of ze door is. Er gaan in Steffanie haar categorie namelijk 13 turnsters door.

Chantal Saad moest zich bij de junioren niveau 5 bewijzen, waar ze de vorige keer een 5e plaats wist te behalen, zou ze dit vandaag zo goed mogelijk over moeten doen om zich te plaatsen voor de halve finale of de district finale. Chantal wist een goede wedstrijd te draaien met mooie scores op vloer en brug, maar moest helaas 2 keer voortijdig de balk verlaten. Uiteindelijk werd ze 8e en is het dus nog even afwachten op de uitslagen. Helaas gingen er maar 3 door naar de halve finale, erg kleine kans dus om dat te behalen. Het zal er om spannen of ze de district finale zal behalen aangezien er daar maar 7 van de 2 beste wedstrijden samen genomen doorstromen.

Ook Jeanine Neleman moest zich vandaag proberen te plaatsen. De halve finale zou al een pittige opdracht worden aangezien ze de vorige wedstrijd 11e was geworden en er bij haar categorie ook maar 3 zouden doorstromen. Jeanine begon goed op sprong en ook brug verliep voor haar beter dan normaal en wist daar ook haar doelstelling te behalen, een score in de 10 namelijk een 10.150. Ook de balk verliep wel redelijk goed, maar helaas ging het op vloer niet zoals het moest gaan en deed ze geen laatste serie wat haar een 5 opleverde en dus een 20e plaats. Dit betekend dan ook voor Jeanine einde verhaal en zij zal zich nu kunnen gaan focussen op de toestelkampioenschappen.