2 podiumplaatsen en 5 dames door naar halve finale 2e divisie

Met 2 podiumplaatsen en 5 meiden die zich geplaatst hebben voor de halve finale in de 2e divisie was het een succesvolle kwart finale in Wieringerwerf.

Op de zaterdag wist Eline van Putten zich als 10e te plaatsen voor de halve finale met een punten aantal van 39.983 bij de senioren 3. Eline had helaas wel een val op vloer, maar wist door een goede sprong en een stabiele balkoefening zich te herpakken en te plaatsen voor de halve finale. Iris Diender had haar dag niet en wist zich met 3 vallen niet te plaatsen voor de halve finale en voor haar is het seizoen dus ook voorbij.

Zondag waren de pupillen 1 meisjes als eerste aan de beurt, waar Lotte Albers als enige van RKDOS in uitkwam. Lotte had een stroeve start op vloer en miste haar eerste acrobatische serie. Op het volgende toestel sprong kwam Lotte beter voor de dag. Lotte wist een mooie overslag en salto te springen en behaalde een totaalscore van 12,675. Op brug wist Lotte voor het eerst weer zelf haar afsprong te doen. Dit was dus al een persoonlijke prestatie op zich. Helaas moest Lotte op haar laatste toestel de balk voortijdig verlaten en was de schade niet meer in te halen. Lotte kon zich niet plaatsen voor de halve finale en zal zich nu verder voorbereiden op volgend seizoen.

In de derde wedstrijd draaide Myrthe Oostenbrink een stabiele wedstrijd en met een puntenaantal van 41.933 en de beste score op balk met een 11.533 werd ze 5e en plaatste zich daarmee dan ook met gemak voor de halve finale als junior niveau 4.

Ook Kim Klappe wist weer zeer goed te presteren met een 3e plaats bij de jeugd 2e divisie niveau 5. Kim scoorde in totaal een 43.633 en de 3e plaats op brug met een score van 10.600 en de 3e score op vloer met een 11.733 en heeft zich daarmee dus ook met gemak geplaatst voor de halve finale.

In de laatste wedstrijd moesten Kristy van Mierlo en Rachel Saad zich bij de senioren 2e divisie in niveau 3 weer bewijzen. Dit is beide dames dan ook gelukt met voor Kristy een hoog eind totaal van 46.333 en de hoogste score op balk met een 11.400 waarmee ze uiteindelijk in het eindklassement de 3e plek wist te bemachtigen. Rachel werd uiteindelijk 11e en ook zij wist zich daarmee te plaatsen voor de halve finale.

Wanneer de halve finale geturnd gaat worden door de dames word pas later bekend gemaakt.