Nk en 2 toestelfinales voor Kristy van Mierlo

Afgelopen zondag hadden de dames van RKDOS de halve finale 2e divisie in Utrecht. Het zou een zeer spannende strijd worden aangezien het niveau ontzettend hoog lag. Kim Klappe in de jeugd ging deze strijd als eerste aan, maar wist hem helaas niet te winnen.

Ze begon ontzettend goed en stond na 2 toestellen 5e, maar door een bijna val bij de afsprong van brug en een val en lagere uitgangswaarde op balk zakte ze een eind in het klassement en wist ze te eindigen op een 21e plaats met 41.867, daar waar er maar 9 doorgingen.

Ook Myrthe Oostenbrink wist zich niet bij de beste 12 junioren te turnen door 2 vallen van de balk. Op alle andere toestellen steeg ze boven zichzelf uit, maar helaas liep het op de balk niet soepel en liet ze daar 2 punten liggen. Myrthe werd uiteindelijk 18e met 41.750.

Rachel Saad en Eline van Putten wisten bij de senioren helaas ook te weinig punten te scoren om het NK te behalen. Het niveau was ontzettend hoog, dus moesten de dames foutloos presteren. Rachel had helaas een aantal vallen en dat kostte haar de kop. Ze werd uiteindelijk 29e met 39.400 punten.

Ook Eline had een val en mistte op balk een eis wat haar uiteindelijk de 24e plaats opleverde met een puntentotaal van 40.650.

Kristy van Mierlo daar in tegen draaide een stabiele wedstrijd en had geen grote fouten gemaakt, wat haar een prachtige NK plaats opleverde. Ze wist zich met een puntentotaal van 43.950 als 9e te plaatsen en ook nog eens 2 toestelfinales op sprong en vloer te behalen. Kristy zal nu hard aan de slag gaan om te knallen op het NK 12 mei in Almelo!

De overige dames kunnen nu weer keihard gaan trainen voor het nieuwe seizoen, nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen.