Pré instappers RKDOS bezetten het podium

Afgelopen zaterdag stonden de pré instap wedstrijden in Rijssen op de planning. Voor de meeste meisjes van RKDOS was dit hun aller eerste echte wedstrijd, heel erg spannend dus. De meisjes waren goed voor bereid en hadden er enorm veel zin in. Jelita van Diermen, Michelle de Wilde en Noa Kerssies zijn dit seizoen bij RKDOS in de selectie komen turnen en turnden afgelopen zaterdag ook al meteen hun eerste wedstrijd. De meiden begonnen meteen al sterk op hun eerste onderdeel balk. Noa wist daar meteen al een 2e score neer te zetten van een 12.850. Michelle behaalde op balk een 4e score en Jelita wist een 5e score te halen op dit onderdeel. Met deze score hadden ze gelijk al een goed begin neergezet. De dames wisten dit de hele wedstrijd vol te houden en eindigden alle drie in de top 10. Michelle behaalde een super goede 6e plek. Noa behaalde de 9e plek en Jelita eindigde op een welverdiende 10e plek, in een deelnemersveld van 25 turnsters. Een geweldige préstatie voor de dames die nog geen jaar turnen in de selectie!

In de middag wedstrijd zaten Mette Kale, Juliana Guirguis, Mariana Guirguis, Anneloes Kok en Tara van Tongeren. Deze dames waren onderverdeeld in de categorieën pré instap niveau 9 en 10 en pré pré instap niveau 11. Voor de pré pré instap meisjes was dit eveneens hun aller eerste echte wedstrijd. Tara van Tongeren steelde de dag in Rijssen door op 3 onderdelen een 1e plek te behalen. Het was dan ook niet verrassend dat Tara het podium haalde met de 1e plaats! Tara behaalde een totaal scorde van 50,000. Mariana en Anneloes lieten zich ook van hun beste kant zien. Mariana wist met een 12,900 de beste score op sprong te halen. Anneloes behaalde op het onderdeel brug en balk de 2e score. Met deze fantastische prestaties had RKDOS het hele podium bezet in de categorie pré pré instap niveau 11. Tara op nummer 1, Mariana op nummer 2 en Anneloes behaalde de 3e plek! Ook voor deze dames kon de dag dus niet meer stuk!

Aan de andere kant van de wedstrijd hal turnden de pré instap meisjes Mette en Juliana. Mette wist op het onderdeel brug een hele hoge score van een 13,700 neer te zetten. Ook op vloer behaalde Mette een mooie score van 12,500. Helaas ging het Mette iets minder goed af bij sprong waardoor ze een beetje daalde in de deelnemerslijst. Maar met Mette haar goede prestaties op de overige toestellen wist zij toch een hele mooie 14e plek te behalen in een deelnemersveld van 22 meisjes!

Juliana ging als een speer deze dag. Zij turnde in de categorie pré instap niveau 9. Het deelnemersveld in Juliana haar categorie was niet zo groot. Maar het niveau was hoog en het was niet makkelijk. Juliana startte goed op het onderdeel vloer waar zij een foutloze oefening draaide. Juliana behaalde de 1e score op vloer met een 13,500. Ook op de daarop volgende onderdelen scoorde Juliana hoog. Op brug wist Juliana voor het eerst de salto alleen van de brug af te doen. Op balk ging het mis en moest Juliana tot 3 keer toe de balk voortijdig verlaten. Ook met haar afsprong viel zij. Maar ondanks deze pech op het laatste onderdeel behaalde Juliana het podium met een 3e plek!!

Alle pré instappers hebben fantastisch gepresteerd en kunnen terug kijken op een mooie wedstrijddag! De trainsters Hilde ten Napel en Monique Spekman zijn dan ook ontzettend trots op deze meiden!