Snotverkouden een NK turnen helaas geen succes voor Kristy van Mierlo

Kristy van Mierlo ging proberen in Almelo het beste van haar zelf te laten zien. Helaas was de voorbereiding niet al te best met een fikse verkoudheid, maar met veel neusspray en keelsnoepjes ging ze ervoor. Op de balk startte ze redelijk goed, maar moest ze zich helaas 1 val incasseren. Dit was wel met een nieuw en moeilijk D-element in haar oefening, in ieder geval een goede poging gedaan dus.

Helaas werd er ook geen combinatie geteld wat haar veel kostte in de uitgangswaarde en moest ze genoegen nemen met een 9.900. Ook vloer verliep niet soepel vanwege een behoorlijk adem tekort, waardoor ze haar laatste serie niet kon turnen en dus niet haar oefening zo kon uitturnen zoals ze dat normaal liet zien. Toen ze een beetje bijgekomen en weer op adem was moest Kristy naar sprong toe, maar ook hier speelde haar verkoudheid parten en moest ze het houden bij één simpele overslag. Toch wou ze haar wedstrijd positief afsluiten op de brug, en dit deed ze dan ook prima door een mooie 10.067 te scoren. Kristy had zich voor de zondag ook voor de toestelfinales sprong en vloer geplaatst, maar vanwege de veiligheid werd er toch maar voor gekozen om hiervoor af te melden.

Al met al is ze natuurlijk ontzettend trots op het feit dat ze hier mocht staan, maar is het ontzettend balen dat ze op dit moment zo verkouden en niet fit haar wedstrijd moest draaien. Uiteindelijk behoort ze dan toch bij de beste 36 turnsters van Nederland in de meerkamp, en bij de beste 9 turnsters van Nederland op sprong en vloer in de 2e divisie senioren. Een resultaat waar ze zeker enorm trots op mag zijn!