Juliana toegelaten tot districtselectie

Een tijd geleden op een vroege zondagochtend zijn de instap meisjes Juliana Guirguis en Mette Kale naar een instroomtest geweest. De meiden vertellen zelf hoe zij die dag hebben beleefd: 

Op zondagmorgen zijn Juliana, juf Monique en ik naar Almelo geweest voor een instroomtest voor de district selectie. We moesten al heel vroeg daar zijn, dus de wekker ging al om 06.30 uur. Een uurtje later zijn we vertrokken met de auto van juf.

In Almelo moesten we veel verschillende oefeningen doen, kracht en lenigheid. Op de trampoline moesten we streksprongen doen en als je het kon een salto. Ook moesten we handstand tegen het blok doen, radslag op een lijntje en bruggetje achterover.

We moesten ook opdrukken met handjeklap, dat was heel moeilijk.

Na 2 uurtjes waren we al weer klaar en kregen we een mooi cadeautje van de juf. Daarna gingen we met de auto weer naar huis.

Nu moeten we een paar weken wachten, voordat we de uitslag horen. We vonden het het heel leuk, maar ook heel erg spannend.

Groetjes Mette Kale

Het was vroeg in de ochtend om 7:30 uur vertrokken we van de turnzaal op weg naar Almelo. We hebben veel gepraat en gelachen.

Toen we in Almelo waren moesten we opzoek naar het gebouw ISPA. (ISPA is het turncentrum waar we de test hebben gedaan)

We waren in het ISPA. We hadden groepjes en oefeningen. Ik en Mette begonnen bij oefening 6. En dat oefeningetje was niet moeilijk. Je moest staan en magnesium op je vingertoppen doen. En toen moest je springen en met je vingertoppen het blok tikken. En optrekken met je ogen tot de stok. En toen gingen we naar oefening 7. En dat was wel moeilijk. Je moest vanuit ligsteun afduwen klappen en weer tot ligsteun. Oef 8 was dat je je voeten boven een elastiek moest houden. En op een been met je ogen dicht in passé staan. Oef 1 was dat je handstand tegen het blok moest doen. Oef 2 was dat je hol vol zwaaien moest doen. Oef 3 was dat je 5 streksprongen en salto moest doen. Oef 4 was dat je spagaat links en rechts moest doen. Oef 5 was dat je split moest doen. En dat was het laatste oefeningetje We waren 12 uur in kampen. Het was een leuke ochtend.

Juliana

Inmiddels zijn de uitslagen binnen en is bekend geworden dat Juliana zo veel punten scoorde dat zij zich heeft geplaatst voor de districtselectie.