Turnsters openen seizoen met turntoernooi

Op zaterdag 17 november en zondag 18 november werd het Turnschool Rijssen toernooi gehouden in Hellendoorn, waar RKDOS met 6 turnsters aan mee deed. 

‘s Morgens waren als eerste Juliana Guirguis en Mette Kale aan de beurt. Zij turnen in instap niveau D1. Mette deed haar brugoefening zonder fouten, helaas greep zij met haar 49.00 punten net naast het podium. Juliana draaide zeer goede oefeningen en ondanks haar val van de balk behaalde zij de 1ste plaats met maar liefst 52.225 punten.

Daarna was Jaimy Kooiker, Pupil 2 niveau 8 aan de beurt. Jaimy turnde een super goede brugoefening waar zij een mooie score van 12.550 punten voor kreeg. Ondanks haar brugoefening is Jaimy helaas niet zo hoog geëindigd.

Als laatste van de lange dag waren Tess Edink en Lotte Albers, Pupil 2, niveau 7 aan de beurt. Beide dames turnden een goede vloeroefening zonder fouten. Tess heeft daarnaast voor de eerste keer een super mooie overslag over de kast met sprong gesprongen. Helaas voor haar ook geen podiumplaats. Lotte was super op brug zij ontving daar maar liefst 14.30 punten van de 15.00 punten voor en eindigde op de 5e plek.

Al met al een lange maar goed geresulteerde dag.

Zondag 18 november was het de beurt aan Suzan Plat, Pupil 2 niveau 6. Suzan, al een bekende in de turnwereld, kwam voor het eerst uit voor RKDOS. Ze turnde een goede wedstrijd en eindigde op een 7e plek.

De kop is eraf, nu gaan de turnsters zich opmaken voor de eerste plaatsingswedstrijden begin december.