Eerste stap voor plaatsing landelijke wedstrijden gezet

 

ImageAfgelopen weekend was het spannend voor de turnsters van RKDOS. De eerste plaatsingswedstrijd vond namelijk plaats. Hierbij strijden de dames om een plekje in het landelijke wedstrijd circuit. Deelnemen aan die landelijke wedstrijden is nodig om uiteindelijk een plek op het NK te bemachtigen. En dat wil natuurlijk elke turnster. Daarom hebben ze afgelopen weekend laten zien wat ze kunnen. 

 

Voor de instappers is dit het eerste jaar dat ze kans maken op een plaats in de landelijke wedstrijden. Extra spannend dus. Maar met maar liefst 32 tegenstanders hebben ze zich prima staande weten te houden. Mirthe Diender liet een prachtige vloer oefening zien die haar een score van 7,85 opleverde. Chanel turnde een prima brugoefening, helaas maakte ze bij de afsprong een klein foutje, maar als nog scoorde ze 7,85. Esmee van de Burg wist vooral op sprong goed te scoren, ze zette daar de 3e score neer, een 8,50. Kim Klappe deed het nog ietsjes beter, zij haalde een 8,75 op sprong. Na 3 toestellen stond ze op een ruime eerste plaats. Helaas kon ze dit op de balk (haar laatste toestel) niet vast houden. Uiteindelijk haalde ze een prachtige 7e plaats, met de hoogste score op sprong en de 2e score op vloer (8,45).


Ook Jeanine Neleman (jeugd 7) had deze keer wat moeite met de balk. Maar de brug ging daar en tegen erg goed. Ze behaalde daar een score van 8,55. In totaal turnde ze 32,05 een prima score.


Eén niveau hoger (jeugd 6) turnden Tamar Kwakkel, Iris Diender en Eline van Putten. Tamar liet een prima brug oefening zien, zelfs zo goed dat ze er zelf van schrok. Hopelijk ziet de jury volgende keer ook hoe goed het gaat! Eline wist vooral op sprong erg goed te scoren, ze zette hier de hoogste score neer, een 8, 9. Iris turnde redelijk stabiel en wist hiermee in totaal 33,4 neer te zetten, goed voor een mooie 11e plaats.


In de laatste wedstrijd van zaterdag was het de beurt aan Myrthe Oostenbrink (pupil I 8), Chantal Saad (pupil II 8) en Julia Neijensteijn (pupil II 7). Zij hadden erg veel zin in de wedstrijd en dat was ook te zien. Ze gingen alle drie super van start. Julia was de aller eerste die de vloer op mocht en ze liet gelijk even zien hoe het moest. Ze liet een mooie oefening zien, wat haar een 8,3 op leverde, de 2e score op dit toestel. Chantal mocht op brug beginnen, vorig jaar leverde dit toestel nogal eens problemen op, maar Chantal heeft laten zien dat dat voorbij is. Met een 8,55 wist ze eerste op dit toestel te worden. Ook op de andere toestellen scoorde ze goed. Aan het eind was het spannend, maar helaas belande ze net buiten het podium. Myrthe mocht het podium wel op, zij werd door heel stabiel en netjes te turnen 3e.


Op zondag waren Rachel Saad en Liselot Westerveen in de 1e wedstrijd aan de beurt, dit was tevens al hun 2e regiowedstrijd van de 1e divisie jeugd niveau 5.
De dames moesten op vloer beginnen en zetten een goede score neer, Rachel een 7.55 en Liselot een 7.70, dit was een goed begin voor de wedstrijd.
Op sprong zette Rachel met en prachtige overslag 1/1 draai een 8.10 neer, en op brug scoorde ze goed met een mooie 7.30.
Op balk liet Liselot een goede oefening zien, met helaas 1 val, maar ze scoorde toch nog een 7.50.
Rachel lukte het wel om op de balk te blijven staan en daar kreeg ze dan ook een 7.80 voor, wat tevens de 3e score was.
Uiteindelijk werd Rachel 3e met een mooi meerkamp resultaat van 30.75!
Liselot haalde uiteindelijk een 6e plaats. Voor deze dames geld dat de 2 beste wedstrijden tellen, dit betekent dus dat ze nog één goede wedstrijd zullen moeten draaien voor plaatsing op de landelijke wedstrijden.


Aan het einde van de dag waren Kristy van Mierlo en Lisa Grubben aan de beurt om zich proberen te plaatsen.
Lisa begon met een goede balkoefening waarmee ze een 7.50 scoorde en op vloer begon Kristy goed en zette een mooie 8.50 neer.
Bij sprong liet Kristy een prachtige huizenhoge tsukahara zien, waarmee ze een 8.85 scoorde en direct ook de hoogste score neerzette!
Op brug knalde Lisa voluit en zetten een mooie 8.20 neer, ook goed voor de hoogste score!
Al met al was het een succesvolle wedstrijd en dat was ook wel terug te zien in de uitslagen.
Kristy werd uiteindelijk 2e met een score van 31.75 en Lisa werd net 4e met 31.40, helaas net 0.10 tekort voor de 3e plek.
Beiden zijn nu zeker van een plaats bij de landelijke wedstrijden.
Over 2 weken zullen alle turnsters nog een kans hebben op de regiofinale in Heino, wat tevens hun laatste kans is voor plaatsing op de landelijke wedstrijden.

 

Voor de uitslagen van zaterdag 12-01-08 klik hier

 

Voor de uitslagen van zondag 13-01-08 klik hier 

 

Image