Tweede Plaatsingswedstrijd 3e divisie

Hengelo, zaterdag 16 december 2017

Instap N3

In wedstrijd 1 baan 1 kwamen Linh Hommes & Mirre v/d Kolk uit. De meisjes begonnen op balk waar ze allebei een mooie oefening turnden, alleen de radslag blijft lastig. Daarna volgde de vloer oefening. Linh heeft hier een zeer mooie oefening laten zien en Mirre haalde haar loopoverslag tot stand. Op sprong had Linh een mooie hoge salto en kwam direct tot stand (sticklanding). Mirre heeft haar handstandoverslag en salto ook goed uitgevoerd zonder te vallen. De brug ging voor beide meisjes ook goed. Linh en Mirre kunnen allebei terug kijken op een mooie wedstrijd.

Jeugd 1 N4

Ook voor de meisjes in jeugd was het matchday. Zij begonnen ook in de eerste wedstrijd maar dan in baan 2. Floor Kalter was er helaas wegens ziekte niet bij. Delisa a/h Rot mocht voor RKDOS als eerste op sprong beginnen. Hier liet ze 2 mooie overslagen zien die met mooie punten werden beloond. Babette Klappe was als tweede van RKDOS aan de beurt en begon erg sterk aan haar wedstrijd. En als derde was Hilde Pol aan de beurt zij liet een nette half in half uit zien. Vervolgens gingen de meisjes naar balk. Hier had Babette een foutje maar herpakte zich goed. Helaas had Hilde haar dag niet op balk en liep de oefening niet helemaal zoals ze wilde. Delisa turnde een mooie stabiele balkoefening. Op brug had Hilde zich weer herpakt en liet een mooie oefening zien maar voor haar afsprong was ze het even kwijt waardoor ze een stop had voor haar streksalto. Delisa heeft op een paar netheidfoutjes na  een mooie oefening laten zien op brug. Babette heeft op brug een mooie oefening laten zien, helaas moest ze bij haar afsprong een stap maken. Als laatste onderdeel gingen de meisjes naar vloer. Hilde heeft haar wedstrijd met een zeer mooie vloer oefening afgesloten. Bij Delisa ging de vloeroefening ook al veel beter dan in de eerste wedstrijd. En Babette mocht voor RKDOS afsluiten op vloer met ook een stralende nette oefening. Ook deze dames kunnen terugkijken op een mooie wedstijd.

Jeugd 2 E

Elles Rill was als enige voor RKDOS in wedstrijdronde 2 baan 2 aan de beurt. Zij begon op balk waar ze helaas met pirouette van de balk viel maar verder een nette en sierlijke oefening liet zien. Op vloer liet Elles een hele mooie oefening zien die door de jury met een mooi cijfer werd beloond. Op sprong liet Elles een handstandoverslag zien en als laatste was brug aan de beurt waar Ellis met een mooi door geturnde oefening haar wedstrijd afsloot. Elles heeft met haar oefeningen veel vooruitgang geboekt en kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd.

 

Pupil 1 N3

In wedstrijd 3 baan 1 begonnen Emilia v/d Berg & Nathalie van Ingen aan hun wedstrijd. Ze beten het spits af op sprong wat de beide meisjes goed afging. Vervolgens gingen ze door naar brug waar Nathalie veel geluk heeft gehad met het aantal zwaaien wat ze hier moest doen. Emilia heeft aan brug ook weer een mooie oefening laten zien. Helaas ging balk voor Emilia niet zoals ze hoopte, door 2 vallen en een tijdsfout was dit niet haar beste onderdeel. Nathalie heeft haar balk oefening met weinig wiebels en zonder val geturnd, maar hierdoor had ze wel een tijdsfout. Op vloer hebben de beide meisjes zich weer goed herpakt! Nathalie heeft hier een nette oefening laten zien. Dit gold zeker voor Emilia, zij heeft met een zeer goede vloer oefening  de wedstrijd afgesloten. Nathalie & Emilia zijn beide tevreden over hun wedstrijd.

Pupil 2 N3

In wedstrijd 4 baan 1 kwamen Nora Leurink, Nova Jady Knul & Sterre Hommes uit voor RKDOS. Wat vonden deze meiden het spannend om aan hun tweede wedstrijd te beginnen. Nora mocht het spits afbijten op balk. En dat heeft ze zeer netjes gedaan zonder vallen en weinig wiebels. Haar salto af is een doel voor de volgende wijdstrijd. Nova Jady mocht daarna haar oefening op balk laten zien. Helaas met radslag een val maar haar salto af was wel heel mooi en tot stand! Sterre heeft haar balk oefening ook zeer netjes en strak geturnd ondanks 1 val van balk had ze een mooie score. In ronde 2 mochten de meisjes naar vloer. Na een mooie vloer oefening bloeide Nova Jady helemaal op. Sterre heeft hier goed geturnd en o.a. dubbel flikflak gesprongen en loopoverslag – overslag. Ook Nora heeft een zeer nette vloer oefening laten zien maar helaas geen arabier flikflak gesprongen waardoor ze een element miste en hierdoor punten mis liep. Wedstrijd ronde 3 hadden de meisjes een rust ronde en konden ze even op adem komen en zich weer opladen voor ronde 4 sprong. Sterre liet een mooie sprong zien maar had helaas bij de landing een paar pasjes na. Nora heeft hier 2 mooie sprongen laten zien, dit geldt ook voor Nova Jady, zij had alleen na haar overslag wel een grote stap. Als laatste mochten de meiden naar de brug. Op brug heeft Nora weer een mooie oefening laten zien met een nette streksalto af. Nova Jady had kleine netheidfoutjes maar haar oefening wel mooi door geturnd. Sterre zag erg tegen haar brug oefening op omdat ze tijdens de training was gevallen met haar afsprong en nu geen salto af meer durfde. Nadat er besloten was om deze niet te doen heeft ze een mooie oefening laten zien. Deze meiden mogen ook op een mooie wedstrijd terugkijken en hebben voor de volgende wedstrijd weer doelen gesteld.

Senior C

Eveneens in wedstrijd 4 maar dan in baan 2 kwam Romy Hoekman als enige senior uit voor RKDOS. Romy begon haar wedstrijd op sprong. Deze bracht ze goed ten uitvoer, alleen moest ze bij haar landing een stap maken. Vervolgens draaide ze door naar brug waar Romy een  nette oefening liet zien. Hierna was balk aan de beurt en ook bij de senioren blijkt dit toch een moeilijk onderdeel. Ondanks een nette, stabiele oefening viel Romy 2 keer van de balk. Tijdens haar vloer oefening ging het niet helemaal zoals het moest want ze was haar vloer oefening vergeten. Gelukkig is Romy een kei in het improviseren waardoor ze nog een goede oefening liet zien.

Al met al was het een drukke maar mooie wedstrijd dag voor RKDOS!