Veertien turnsters ronde verder

 

ImageKAMPEN/HEINO – Veertien turnsters van RKDOS mogen door naar landelijke wedstrijden. Ze hebben zich het afgelopen weekeinde gekwalificeerd tijdens de tweede en laatste plaatsingswedstrijd in Heino.


 

Honderden turnsters die uitkomen in de eerste, tweede of derde divisie deden zaterdag en zondag mee aan de wedstrijd voor Overijssel. Kim Klappe, Esmee van de Burg, Chanel Wielandt, Mirthe Diender (allen instap 10) en Jeanine Neleman (jeugd 7) turnden nog een tandje beter dan twee weken geleden. Waar bij Mirthe de salto van de brug vorige keer nog niet lukte, scoorde ze nu 7,55 punten. Chanel was sterk op balk met 8,00. Esmee liet ook zien dat sprong haar sterke onderdeel is en pakte voor haar overslag 8,85. Kim liet dit keer een klein steekje vallen op de balk maar daarentegen turnde ze op sprong een 9,25 en verdiende ze een tweede plaats in de meerkamp (33.,20). Jeanine turnde een stabiele wedstrijd met op balk een 8,8. Mirthe en Chanel plaatsten zich niet, de anderen wel.

 

Tamar Kwakkel, Iris Diender en Eline van Putten (jeugd 6) turnden in de tweede wedstrijd van de dag. Tamar turnde een prachtige vloeroefening met 8,90. Eline behaalde allemaal achten en eindigde met 33,10. Iris had een erg goeie dag, met 9,35 op balk liet ze de concurrentie achter zich. Met 34,10 was de derde plaats voor haar. Tamar en Eline mogen landelijke wedstrijden turnen.

 

Vier turnsters deden mee aan de derde wedstrijd van de dag. Myrthe Oostenbrink (pup I 8) was ziek, maar was al geplaatst na de eerste plaatsingswedstrijd. Ook de andere turnsters van RKDOS in deze wedstrijdronde kwalificeerden zich.  Chantal Saad (pup II 8) scoorde op sprong 8,9. Julia Neijensteijn sprong voor het eerst, naast de overslag, een streksalto in plaats van een hurksalto. Het leverde haar een 8,53 op. Voor Chantal Stempher was het de eerste en enige plaatsingswedstrijd, omdat ze twee weken terug nog geblesseerd was. Ze zette op brug de hoogste score neer: 8,5 en plaatste zich ook.

 

 Rachel Saad en Liselot Westerveen (jeugd 5)  kwamen zondag in actie in de eerste divisie. Liselot begon met een hele stabiel oefening op balk en scoorde met een 7.40 het hoogste punt, na een blessure op de vloer moest ze haar oefeningen aanpassen. Rachel liet dit op vloer zien en scoorde met een 8.45 ook het hoogste cijfer. Beiden mogen wel door naar landelijke wedstrijden.

 

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Lisa Grubben, Laura Hoff en Kristy van Mierlo (senior 5) in de derde divisie. Op balk liet Lisa een prachtige oefening zien, met geen enkel wiebeltje, en wist daarvoor dan ook een super 8.40 te scoren, de hoogste score. Op sprong liet Laura, die net van een blessure terugkomt, een mooie overslag zien en kreeg daarvoor een 7.70. Toch wist zij zich helaas niet te plaatsen voor de landelijke wedstrijd. Kristy ging op sprong voor de tsukahara en kreeg 8.65, het tweede cijfer. Lisa eindigde als derde met 32.050 punten, Kristy als vijfde. Beiden mogen een ronde verder.

 

Vorige week plaatsten twaalf vrouwen zich in de vierde divisie voor de regiofinale. Manon Heerschop (pup II 9) wist onder andere door een hoge score voor sprong (8,90) zich hier voor te plaatsen. Ook Maaike Doornwaard mag naar de regiofinale, ook haar sterkste onderdeel was sprong (9,1). Anna van Bruggen (Jeugd 8) turnde ook een goeie wedstrijd, met op brug 2 kipjes, maar de finale bleef buiten haar bereik!

 

ImageImage