Turnsters doen vooral ervaring op

 

ImageEen hoge klassering zat er niet in, maar Eline van Putten en Tamar Kwakkel hebben wel ervaring opgedaan tijdens het Nederlands kampioenschap turnen in de tweede divisie.

 

De turnsters van RKDOS kwamen zaterdag in actie in Reusel. Eline turnde haar derde NK, Tamar stond voor de tweede keer in de finale. Met het halen van een NK hadden beiden het doel van dit jaar al gehaald. Iets nieuws proberen was nu het uitgangspunt voor de meiden die turnen in Jeugd 6, tweede divisie. Beiden begonnen hun NK goed op vloer, Tamar maakte een sprong met een hogere moeilijkheidsgraad dan voorheen maar kwam bij de landing niet goed uit, experimenteren op brug leverde wel een hoge score op. Ook de flikflak op de balk lukte. Eline maakte een mooie sprong, maar zag de landing van de brug mislukken. Een positie bij de top zat er hiermee niet in.


Liselot Westerveen deed zondag een gooi naar de nationale titelstrijd van de eerste divisie. Ze kwam uit in de halve finale Jeugd 5 en had een hoop punten nodig om zich te plaatsen voor de finale. Haar puntentotaal was uiteindelijk onvoldoende voor een plaats op het NK. De balk leverde haar weliswaar de hoogste score op, maar op vloer liet ze een schroef achterover lopen waardoor de uitgangswaarde van haar oefening lager was en minder punten opleverde.  Sprong en brug konden dat niet goedmaken. Tevreden was ze wel over haar wedstrijd. Ze was al blij dat ze de halve finale had gehaald.


Rachel Saad deed vorige week een poging zich te plaatsen voor het NK eerste divisie Jeugd 5.  Ze voelde zich vooraf niet helemaal fit en had al wat last van een blessure. Ze turnde uiteindelijk maar twee van de vier toestellen. Na vloer en sprong kwam de brug waarbij bij het inturnen werd besloten haar wedstrijd stop te zetten. Gezondheid en veiligheid gaan voor alles, aldus de leiding van RKDOS.


Daarmee was haar wedstrijd voorbij. Rachel kwam voor het eerst uit in de eerste divisie en had met plaatsing voor de halve finale al een goed resultaat neergezet.