Dames stap dichter bij NK

 

ImageTwee turnsters van RKDOS zijn een stuk dichter bij het Nederlands kampioenschap van de tweede divisie. Myrthe Oostenbrink en Julia Neijensteijn plaatsten zich zaterdag in Wieringerwerf voor de halve finale.


Myrthe Oostenbrink (Pupil I) begon haar wedstrijd op brug, het toestel waarop ze hard had getraind omdat ze nog niet alle elementen beheerste.  Ze turnde haar oefening netjes en liet bijvoorbeeld vier keer een zolendraai zien, maar de jury kon die minder waarderen. Ondanks twee foutjes behaalde Myrthe een behoorlijke score op de balk. Haar vloeroefening was ook prima met een score van 7,200 punten, evenals de sprong (8,375 punten).


Julia Neijenstein (Pupil II) turnde twee goede en twee mindere onderdelen. Ze begon haar wedstrijd op de balk. Volgens RKDOS turnde Julia een goede oefening, maar met 6,766 viel de  score tegen. Later bleek ook bij de concurrentie het aantal punten tegen te vallen. De score op de vloeroefening viel niet mee, normaal gesproken is dit haar sterkste onderdeel. Bij sprong maakte de turnster van RKDOS een nette overslag en een prima streksalto die goed waren voor 8,300 punten. Bij de brug mislukte helaas de zolendraai en dat kostte een hoop punten.


Ondanks de foutjes kwalificeerden Oostenbrink en Neijensteijn zich voor de halve finale voor de NK op 12 of 13 april in Twello. Komend weekeinde proberen meer turnsters van RKDOS zich te plaatsen voor deze wedstrijd. Dat weekeinde is ook de halve finale voor het NK derde divisie.