Twee turnsters naar NK

 

ImageTwee turnsters van RKDOS hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap tweede divisie. In de derde divisie bleek de halve eindstrijd het eindstation voor zes turnsters.

Bij de kwartfinale in Aalsmeer eindigden Eline van Putten en Tamar Kwakkel (Jeugd 6) zondag bij de eerste achttien in het klassement. Eline eindigde met 33.699 als vierde. Met 8.866 zette deze turnster de hoogste score van de wedstrijd neer op de balk, ook op de brug, vloer en sprong behaalde ze nette scores. Tamar pakte met 32.899 de elfde plaats. Haar brugoefening leverde de hoogste dagscore op in de derde divisie. Iris Diender kwam net te kort voor de halve finale Jeugd 6, Chantal Stempher moest wegens een blessure verstek laten gaan.


De turnsters in de derde divisie haalden zaterdag geen van allen de finale in Aalsmeer, maar de halve eindstrijd was al een prestatie op zich. Kim Klappe en Esmée van den Berg (Instap 10) lieten in wedstrijd 1 zien wat ze waard waren, maar hun scores waren uiteindelijk niet goed genoeg voor een plek bij de beste elf in een veld van 43 turnsters,ook al kwamen ze goed voor de dag op sprong en brug. Chantal Saad (Pupil II 8) en Jeanine Neleman (Jeugd 7) hadden een sterke start. Chantal stond na drie onderdelen nog vijfde, maar viel twee keer van de balk. Ze haalde de finale niet, hetzelfde gold voor Jeanine.


Lisa Gruben en Kristy van Mierlo (Senior 5) sneuvelden ook, door foutjes en een strenge jurering. Lisa opende als eerste op de balk en bleef staan, Kristy moest als laatste en viel er twee keer af. Op sprong zette Kristy een goede score neer, maar het was al met al niet genoeg voor een finaleplaats. Ook Lisa turnde voor wat ze waard was met onder meer een mooie brugoefening, maar de eindronde zat er eveneens voor haar niet in.