Rachel en Liselot naar halve finale

 

ImageRachel Saad en Liselot Westerveen hebben met succes gedebuteerd in de eerste divisie. Deze turnsters van RKDOS plaatsten zich zaterdag voor de halve finale van de Nederlandse kampioenschappen tijdens een wedstrijd in Lekkerkerk.

 

Rachel en Liselot Westerveen komen dit seizoen voor het eerst uit in de eerste divisie. In regiowedstrijden hielden ze prima staande, zaterdag bleek dat ze ook in landelijke wedstrijden goed meekomen. Ze behaalden hun hoogste puntentotaal van het seizoen.


De wedstrijd begon voor beide turnsters met de evenwichtsbalk. Liselot viel twee keer van de balk maar scoorde toch nog een 7,10. Rachel bleef staan, maar turnde minder netjes, 7,05. Op de vloer zette Rachel wel een prima oefening neer en turnde een 8,650, ook op sprong kwam ze met 8,200 prima voor de dag.


Liselot was vooral tevreden over haar oefening op de brug die bij regiowedstrijden nog wel eens misging. Ze turnde die netjes en zonder haperingen. Ze kreeg voor haar oefening een 7,25, met een uitgangswaarde van 8,5 betekent dit een punt aftrek wat op het niveau van de eerste divisie netjes is. Hun totaalscores waren voldoende voor een plaats in de halve finale.