4 maal eremetaal voor de turnsters

ImageZaterdag 1 november kwamen (bijna) alle turnsters van RKDOS voor het eerst dit seizoen in actie tijdens een wedstrijd. In Beekbergen vond het Univé Turn Toernooi plaats in de turnhal van het KNGU-centrum.


’s Ochtends waren de pré-instappers als eerste aan de beurt. Voor hen is deelname aan dit toernooi vooral van belang om wedstrijdervaring op te doen. En dat hebben ze met veel plezier gedaan.

Lisanne Diender wist met 32,30 punten een mooie 5e plaats te behalen. Ook Steffanie Diender en Irene Klappe zetten hun beste beentje voor en werden 7e en 8e.

 

In de tweede wedstrijd mocht Mirthe Diender haar oefeningen aan de jury en het publiek laten zien. Zeker op vloer ging dit prima, hier scoorde ze een 8,15. Uiteindelijk behaalde ze een 7e plaats.

 

Hierna was het de beurt aan Myrthe Oostenbrink, Chanel Wielandt, Jedinja Ophoff, Esmée van den Burg en Kim Klappe. Myrthe liet een hele mooie brug oefening zien en behaalde daar de 2e score (8,20) Helaas kon zij vanwege een (al bestaande) knie blesure geen vloer en sprong doen. De andere meiden turnden wel een volledige meerkamp. Esmée wist vooral op sprong heel hoog te scoren, maarliefs een 9,50. Ook Jedinja scoorde hier goed, een 9,05 was haar score. Bij Chanel gingen vooral balk en  vloer heel goed, ze zette op beide toestellen de 4e score neer. Kim kan zeker ook tevreden zijn over haar wedstrijd, want zij mocht het goud mee naar huis nemen. Met een totaal score van 33,40 bleef ze de concurentie meer dan een punt voor.

 

In de vierde wedstrijd turnden Maaike Menken en Chantal Saad. Maaike turnde een prachtige sprong die haar een mooie 8,00 opleverde. Chantal had een prachtige brugoefening en veroverde op dit toestel dan ook de hoogste score (8,50).

Na de vierde wedstrijd was het even tijd om te vieren dat het Univé Turn Toernooi al voor de vijfde keer gehouden werd. Alle turnsters die 5 jaar mee hebben gedaan kregen een leuk t-shirt als aandenken. Verder werd ook de organisatie even in het zonnetje gezet.

 

In de laatste wedstrijd waren erg veel RKDOS turnsters. Veel van deze turnsters wilden deze wedstrijd gebruiken om één of meerdere elementen voor het eerst op een wedstrijd te laten zien. Best spannend altijd. Op sprong hebben Rachel Saad en Tamar Kwakkel voor het eerst een tsjukahara-sprong laten zien. Een sprong die veel moeilijker is dan een overslag en daarom ook meer punten oplevert. Dat iets nieuws proberen ook een risico is, kan Lisa Grubben bevestigen. Zij is keihard aan ’t trainen voor een nog moeilijkere sprong, de overslag-salto. Helaas ging het op de wedstrijd nog niet helemaal goed, waardoor zij voor dit onderdeel geen punten kreeg. Erg jammer, want op alle andere toestellen wist ze de hoogste score te behalen. Dat is zeker een hele prestatie. Op de vloer draaide Eline van Putten ook een hele goede oefening, ze behaalde daar de 2e score. Liselot Westerveen schitterde vooral op de brug met de 3e score. Julia wist met haar nieuwe vloeroefening ook zeker indruk te maken, want met een 8,90 was de 2e plaats op dit toestel voor haar. Voor Jeanine Neleman was brug het hoogtepunt van de dag. Met haar nieuwe spectaculaire afsprong wist ze op dit toestel de 2e score te behalen. Drie dames hadden het all-round deze wedstrijd bijzonder goed gedaan. Zij mochten een medaille mee naar huis nemen. In niveau 5 haalde Rachel de 2e plaats en Kristy van Mierlo een 1e plaats. In niveau 6 was het goud voor Iris Diender.

 

Al met al een zeer geslaagde dag. De sfeer was bijzonder goed en voor alle meiden was het een mooi meetmoment hoe ze er voor staan. Ook voor trainsters heel handig om zo te zien waar nog wat extra aan gewerkt moet worden.

 

Voor de uitslagen kijk hier .