RKDOS met 2 teams naar teamwedstrijden

 

Image Zaterdag 22 november zijn in Amsterdam teamwedstrijden voor de turnsters in niveau 5. Tijdens deze wedstrijd zullen voor het eerst 2 teams van RKDOS mee doen.


 

Tijdens de teamwedstrijden, wordt er op 4 toestellen geturnd. Een team moet uit 3 tot 5 turnsters bestaan. Per toestel mogen er 4 turnsters in actie komen. Omdat er dit jaar maar liefst 6 turnsters van de damesselectie in niveau 5 uitkomen, moesten er 2 teams gevormd worden, anders zou er één turnster buiten de boot vallen.

 

Na wat overleg zijn er inderdaad twee teams gevormd. In elk team zit een jeugd, junior en senior turnster niveau 5. Daarnaast hebben de trainsters er voor gekozen om ook 2 turnsters van niveau 6 mee te laten doen. Zij moeten op deze wedstrijd dus extra goed hun best doen, omdat zij nu een niveau hoger turnen dan normaal.

 

Zaterdag zullen deze twee teams het opnemen tegen 38 andere teams. Een geweldig groot deelnemers veld dus. Al deze teams zijn verdeeld over 2 banen en drie verschillende wedstrijden. Aan het einde van deze lange dag zal duidelijk worden welke teams ook zondag weer in actie mogen komen. Van elke baan mogen de beste 8 teams namelijk doorstromen naar het NK voor teams! De turnsters zullen hier zaterdag uiteraard hun uiterste best voor doen. Maar dit zal zeker niet makkelijk zijn gezien de inschrijvingen van zeer sterke teams.

In elk geval zullen de dames weer de nodige wedstrijd ervaring opdoen die verderop in het seizoen ook zeker van pas zal komen.