Teamwedstrijden mooie ervaring voor turnster RKDOS


ImageZaterdag 22 november waren de eerste vier turnsters van RKDOS al vroeg in de weer. Om half 9 moesten ze namelijk al in Amsterdam zijn. Daar vonden de teamwedstrijden niveau 5 plaats. Tijdens deze zaterdag kwamen er meer dan 40 teams in actie om zich te plaatsten voor het NK teams.

 

Na een warming-up kon rond 9.00u de wedstrijd echt beginnen. Het team bestaande uit Lisa, Rachel, Tamar en Jeanine begon op brug. Helaas had Jeanine in de laatste training haar hand enigszins geblesseerd, waardoor zij geen brug kon turnen. Dus maar 3 turnsters in actie, dat betekende dat alle scores tellen, er mogen dus geen fouten gemaakt worden. Tamar draait een mooie oefening, helaas gooide ze haar handstand iets te enthousiast op, waardoor ze overklapte. Maar ze wist daarna nog een mooie reus te laten zien. Ook Lisa turnt goed,de los-om zelfs tot handstand! maar bij de afsprong gaat het niet helemaal goed. Rachel weet wel zonder val haar oefening te draaien. Een heel redelijk begin voor het team.

 

Na brug komt balk. Ook hier laten de meiden zien wat ze in huis hebben. Jeanine laat een stabiele oefening zien, zelfs met de aanpassingen die gedaan zijn om de oefening aan de eisen van niveau 5 te laten voldoen, blijft zij heel netjes en gecontroleerd turnen. Ook Lisa en Tamar draaien een mooie oefening en weten op de balk te blijven. Rachel draait helaas iets minder, door een val vroeg in de oefening is ze daarna niet meer helemaal geconcentreerd. Ook over balk mogen de meiden zeker tevreden zijn.

 

Op naar vloer. Omdat Tamar toch te veel last van een blessure aan haar voet heeft, turnt zij geen vloer en sprong. Dat betekend dat ook op de komende toestellen alle scores zullen tellen. Rachel laat een prachtige oefening zien, wat haar maarliefs een 8,70 opleverd! Ook de andere scoren goed. Lisa krijgt van de jury een 8,50 en Jeanine een 7,40.

 

Als laatste gaan de meiden naar sprong. Ook dit gaat heel goed. Jeanine turnt een nette overslag. Lisa laat twee prachtige overslagen met hele draai zien. Rachel laat haar tsukahara voor 't eerst op een echte wedstrijd situatie zien. En dat ging haar prima af!

In totaal behalen de turnsters een score van 93,550. Na de eerste wedstrijd is dit de 4e score. Aan het eind van de dag blijkt dit uiteindelijk goed voor een 16e plaats.

In de tweede wedstrijd turnen voor RKDOS Kristy, Liselot, Eline en Iris. Ook zij beginnen met brug. Kristy turnt voor het eerst een oefening met een wippertje erin, wat haar een hogere uitgangswaarde oplevert. Liselot en Iris laten een nette oefening zien, ook Eline turt netjes, maar maakt haar los-om zo hoog dat ze van schrik haar kip niet goed kan maken.

 

Na deze goede start komt de balk. Helaas konden de turnsters hier hun zenuwen niet helemaal in bedwang houden. Alleen Iris turnde een oefening zonder val, de anderen gingen er alledrie 2x vanaf. Jammer, maar niets aan te doen, snel door naar vloer.

 

Dat ging wel erg goed. Alleen Iris maakte een klein foutje in haar laatste serie, maar verder werden hier geen fouten gemaak, er kwamen dan ook mooie cijfers op de borden.

 

Als laatste was de sprong aan de beurt. Bij het inturnen ging het nog niet allemaal van een leien dakje, maar tijdens de wedstrijd werd dit even rechtgezet. Kristy deed wat ze moest doen, een mooie tsukahara springen. Liselot en Iris lieten allebei een mooie overslag met hele draai zien. Als laatste mocht Eline, het was behoorlijk spannend, want met inturnen lukte de tsukahara nog niet echt goed. Maar nu liet Eline zien dat ze het zeker kan. De eerste sprong lande nog op de handen, maar de tweede was prachtig tot stand.

Dit team wist in deze wedstrijd derde te worden. En in de tussenstand na twee wedstrijden stonden ze 4e. Er moesten nog 8 teams turnen, spannend dus of ze zich bij de eerste 8 wisten te turnen. Helaas waren er in de derde wedstrijd erg veel sterke teams, maarliefs 7 van de 8 teams wisten een hogere score neer te zetten. Hierdoor werd dit team van RKDOS 11e.

 

Een prestatie waar ze zeker trots op mogen zijn!

Image

 

Image