3 medailles voor turnsters RKDOS

 

ImageZaterdag 29 november mocht RKDOS na een lange turndag maar liefs 3 medailles meenemen vanuit Hellendoorn. Tijdens het 'Turnschool Enter Toernooi' kwamen zaterdag 12 turnsters in actie. Allemaal hebben ze hun beste beentje en op die manier heeft RKDOS zeker een mooi visite kaartje afgegeven.

 

Bij de pupillen 1 niveau 10 wist Mirthe Diender een bronzen plak te winnen. Ze begon haar wedstrijd erg sterk op balk. Ondanks dat ze 1 keer viel wist ze met een 7,80 hier de tweede score neer te zetten. Ook vloer en sprong gingen naar behoren. Mirthe liet zien dat ze prachtig kan turnen. Het laatste toestel was brug. Dit was erg spannend, want de vorige wedstrijd lukte de salto nog niet. Maar nu ging het prima. Een 8,75 was een prima beloning voor haar mooie oefening. Super blij en trots mocht Mirthe het podium op.

Ook Kristy van Mierlo (senior – 5) mocht aan het eind van de dag op het podium plaats nemen. Hoewel haar wedstrijd start niet helemaal vlekkeloos ging (ze viel één keer en miste daardoor ook nog eens een samenstellingseis), wist ze toch het zilver te behalen. Vooral sprong ging erg goed. Met een huizenhoge tsukahara gehoekt haalde ze de hoogste score, een 9,3. Ook brug en vloer zagen er prima verzorgd uit. Een zeker verdiende tweede plaats voor Kristy!

De derde medaille was een mooie gouden. Deze was voor Kim Klappe die bij de pupillen 1 uitkomt in niveau 9. Met bijna een punt boven de nummer twee was ook zij een zeer terechte winnaar.  Op brug turnde ze een prachtige oefening, met zolendraai, die haar een 9,10 opleverde. Op sprong en vloer wist ze ook mooie achten te scoren. Zelfs een val van balk kon de pret niet drukken. Kim draaide gewoon weg een fantastische wedstrijd.

Ook de andere turnsters van RKDOS hebben zeker van zich doen laten spreken.

 

Chantal Saad (jeugd - 7)mocht voor het eerst haar nieuwe vrije oefening laten zien. En dat heeft het publiek en de jury geweten. Geweldig hoe zij haar oefening wist te presenteren, ze scoorde er dan ook een 8,20 mee. In dezelfde wedstrijd turnde Maaike Menken (jeugd - 7)voor het eerst op dit niveau toestellen. Zij turnt dit jaar maarliefs 3 niveau's hoger dan vorig jaar, al een prestatie op zich. Vooral sprong ging erg goed, met als resultaat een 8,50.

Chanel Wielandt (pupil I- 8)verbeterde zichzelf ook flink, ze turnde een mooie brugoefening met een zolendraai! Hier voor kreeg ze een mooie 7,60. Ook balk ging erg goed, deze keer liet ze voor het eerst op een wedstrijd een boogje achter over op de balk zien, en hoe! Gelijk prachtig tot stand.

 

Esmée van der Burg (pupil I-9)wist vooral op sprong weer erg goed te scoren. Hoewel deze turnster een blessure heeft waardoor ze sprong weinig kan trainen, sprong ze een prachtige overslag. En vonden de trainsters de score van een 8,20 eigenlijk nog onder gewaardeerd, maar deze score bleek wel goed voor een tweede plaats op dit toestel.

 

Jedinja Ophoff (pupil I-9) overwon zichzelf door op de brug de zolendraai te turnen. Tijdens de laatste training was zij met dit element nog lelijk komen te vallen. Toch overwon ze haar angst en zeker niet voor niets. Haar brug oefening werd beloond met een 8,65 een super mooi cijfer.

Lisa Grubben (senior – 5) turnde een goede wedstrijd. Vooral op sprong wist ze goed te scoren. Met haar overslag hele draai (waar je maximaal een 9,10 mee kunt scoren) haalde ze een 8,80, dus maar 0,30 aftrek. Uiteindelijk haalde zij met haar wedstrijd een mooie vijfde plaats.

 

Ook Jeanine Neleman (junior – 6) werd vijfde. Ondanks haar wat mindere balk oefening wist ze toch deze prachtige klassering te halen. Door op de andere toestellen wel prima te scoren. Ze haalde voor brug, sprong en vloer allemaal ruime achten. 

 

Op zondag 30 november was het de beurt aan de meiden uit de 1e en 2e divisie.

 

Tijdens de eerste wedstrijd startte Rachel Saad (junior 5) met een prachtige vloeroefening waarvoor ze een 8.30 scoorde, de 2e beste score op dit toestel.
Op sprong zou Rachel weer een tsukahara springen, met inturnen verliep deze nog niet zo goed, maar tijdens de wedstrijd ging die al stukken beter, alleen helaas de eerste keer wel met een val.
Toch scoorde ze hier nog een 8.10 voor en behaalde uiteindelijk in de meerkamp een 5e plaats met 31.45.

 

Myrthe Oostenbrink (pupil 2 niveau 7)  liet een goede vloeroefening zien waarmee ze de 4e score behaalde met een 7.35, terwijl ze nog een element miste vanwege een knieblessure.
Bij sprong moest ze daarom ook afhaken voor de salto, dit koste haar veel punten.

 

Liselot Westerveen (junior 5) liet een hele nette vloeroefening zien waarmee ze een goede 7.60 neerzette! Ook op brug, balk en sprong turnde ze stabiel, wat haar uiteindelijk een 7e plaats opleverde.

 

Iris Diender (jeugd 6) liet een prachtige overslag 1/1 draai zien en scoorde daarmee een 8.70, de hoogste score op dat toestel.
Op brug draaide ze stabiel met een mooi streksalto 1/2e  af en hield daar en 7.75 aan over.
Helaas moest ze de balk 2 keer voortijdig verlaten en had ze een val op vloer, wat haar de nodige punten koste.
Uiteindelijk behaalde ze nog een mooie 5e plaats met een eindscore van 32.25 punten.

 

Julia Neijensteijn (jeugd 6) voerde een mooie balkoefening uit waarvoor ze een 7.80 verdiende.
Ook op vloer draaide ze een prachtige oefening en kreeg daarvoor van de jury een 7.75.
Brug en sprong ging wat minder, waardoor ze wat punten verloor.

 

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Tamar kwakkel en Eline van Putten die in de 1e divisie jeugd niveau 5 meedraaien.
Tamar Kwakkel deed uiteindelijk toch niet mee vanwege een hak blessure waarmee ze al langer loopt.

 

Eline moest de wedstrijd dus alleen draaien en dit deed ze dan uiteindelijk ook hartstikke netjes!
Op sprong zou ze een tsukahara uitvoeren, maar met het inturnen wou het toch niet echt lukken, daarom sprong ze een overslag 1/1 draai waarvoor ze nog een 8.00 scoorde.
Op de brug draaide Eline een stabiele oefening waarmee ze uiteindelijk een 7.60 overhield.
Op balk en vloer draaide ze prima, met alleen 1 val van de balk, maar de rest van de oefening was hartstikke netjes. Als laatste liet ze nog een mooie vloeroefening zien en kreeg daarvoor van de jury een 8.50. Uiteindelijk na 4 toestellen hield ze nog een mooie meerkamp score van 31.35 over.

 

Al met al was het weer een leuke wedstrijdervaring voor de meiden, zodat ze straks goed voorbereid zijn op de landelijke wedstrijden die rond december en januari zullen starten!

 

Foto's gemaakt door Richard Diender, 1e wedstrijd zaterdag kun je hier bekijken.

 

ImageImageImage