Goed begin van het nieuwe jaar voor de dames van RKDOS

 

ImageHet nieuwe turnseizoen is begonnen in Deventer en op de eerste wedstrijddag hebben de dames mooie resultaten neergezet met vier podiumplaatsen. Denice Albers, Senninha Lenderink (instap 10, 3e divisie), Maaike Menken en Chantal Saad (beide jeugd niveau 7, 3e divisie) moesten het spits afbijten in de eerste wedstrijdronde.

Denice en Senninha hebben een prima eerste wedstrijd gedraaid. Hier en daar een paar puntjes laten vallen, maar Denice wist met een 7,90 op vloer toch een hele mooie 13e plek te behalen. Senninha haalde een goede 7,30 op sprong en wist daarmee op de 16e plek te komen.
Deze dames kunnen terug kijken op een succesvolle 1e plaatsingswedstrijd.

 

Maaike Menken en Chantal Saad draaiden een goede en stabiele eerste wedstrijd en werden respectievelijk 23e met 30.70 punten, en 9e met 32.25 punten.

 

In de tweede wedstrijdronde turnden Kim Klappe, Esmee van den Burg, Jedinja Ophoff (pupillen 1, niveau 9),Jeanine Neleman (junior 6, 3e divisie) en Iris Diender (jeugd 6, 2e divisie)

Het was nog even heel spannend want Kim stond na 3 toestellen op een 1e plek. Helaas was de spanning toch iets te hoog en kon ze haar volle concentratie niet doorzetten op balk waardoor ze 2 keer ten val kwam. Kim wist toch zulke hoge scores neer te zetten wat haar alsnog op een verdiende 4e plek bracht! Jedinja heeft voor haarzelf een geweldig grote sprong gemaakt. Zij turnde vorig jaar nog in de 4e divisie en kwam deze plaatsingswedstrijd voor het eerst uit in de 3e divisie. Dit was voor haar op zich al een hele grote stap waar ze zichzelf geweldig doorheen heeft geslagen en was dan erg verrast met een 8e plek. Dit had ze natuurlijk mede te danken aan het mooie sprongcijfer waar zij een 8.05 op scoorde. Esmeé heeft ook een zware wedstrijd gehad. Zij moest met een hakblessure toch een wedstrijd draaien om haar te kunnen plaatsen voor de volgende wedstrijden. Esmee heeft haar enorme doorzettingsvermogen getoond. Ze heeft alle oefeningen volledig gedraaid en wist toch nog een mooie wedstrijd te maken. Zij scoorde een 7,65 op sprong, wat een prima prestatie is als je zoveel last hebt van je hak. We hopen dan ook dat ze snel van deze vervelende blessure af zal komen.

 

Jeanine begon goed op vloer met een 8.50 wat tevens de hoogste score was.
Op brug blesseerde ze zich helaas aan haar rug, na behandeling van de EHBO kon ze de wedstrijd nog wel afronden, maar hield een beetje in vanwege pijn, wat resulteerde in nog een paar fouten.
Uiteindelijk werd ze toch nog 8e van de 14, dus zeker geen slecht resultaat.

 

Iris draaide een stabiele wedstrijd, met op alle toestellen scores in de 8, waarvoor zij uiteindelijk de bronzen plak verdiende met een score van 33.70, nog meer mooie resultaten dus!

 

In de derde wedstrijd moesten Chanel Wielandt (pupil 1, niveau 8), Kristy van Mierlo, Lisa Grubben (senior 5, 3e divisie) en Myrthe Oostenbrink (pupil 2 niveau 7, 2e divisie) nog turnen.

Chanel Wielandt komt dit jaar uit in pupillen 1 niveau 8. Zij heeft vorig jaar na de zomer ook een sprong gemaakt van de 3e naar de 2e divisie en ook Chanel heeft een geweldige wedstrijd gedraaid. Zij wist een hoog sprong cijfer van 9.05 neer te zetten. Ook op vloer en balk heeft zij geweldig gepresteerd. Op brug heeft Chanel hier en daar wat steken laten vallen, wat haar deed kelderen in het klassement. Chanel heeft toch een mooie 7e plek gekregen en kan absoluut trots zijn op wat zij heeft gepresteerd.

 

Myrthe draaide een stabiele wedstrijd, met hier en daar nog wat foutjes, maar met uiteindelijk twee 8en en twee 7’s en een score van 31.125 behaalde ze een mooie 6e plaats.

 

Kristy en Lisa gingen de eerste 2 toestellen gelijk aan elkaar op en stonden beide bijna 2 punten voor op de rest.
Lisa moest zich helaas op de brug en op de balk een val veroorloven.
Kristy had ook een val van balk, maar wist uiteindelijk het hoogste te scoren en behaalde daarmee de 1e plaats met 33.20 punten.
Lisa eindigde hier mooi achter op de 2e plaats met 31.95 punten, een mooi podium dus met beide dames op plaats 1 en 2!
Een goed begin dus voor de dames van RKDOS!

 

 

Zondag moesten Eline van Putten en Tamar kwakkel bij jeugd 5, 1e divisie in de eerste wedstrijdronde hun beste beentje voor zetten.

Eline begon goed met een zeer stabiele balkoefening waarvoor ze een 7.95 kreeg wat tevens de 2e plaats was voor haar op dit toestel.
Tamar turnde de wedstrijd aangepast vanwege een hakblessure, wat dus betekende dat de uitgangswaardes ook lager lagen dan normaal.
Balk draaide ze prima met wel 1 val, maar scoorde toch nog een 7.10.
Vloer lieten beide dames een prachtige oefening zien en kregen daar beide een mooi cijfer in de 7 voor.
Sprong zou Eline weer tsukahara gaan doen, de eerste sprong kwam ze nog op de knieën terecht, maar de tweede was mooi tot stand met een prima score van 7.85.
Tamar liet vanwege haar voet alleen een overslag zien, maar deed deze zo netjes dat ze nog een 7.75 overhield.
Het laatste toestel de brug was een mooie afsluiter voor Eline met een stabiele oefening zonder fouten, Tamar moest de brug helaas een keer verlaten, maar hield er nog een 7.10 aan over, een prima resultaat dus voor beide dames!
Eline werd uiteindelijk 8e en Tamar 13e.

 

De tweede wedstrijd kregen rachel Saad en Liselot Westerveen (junior 5, 2e divisie) de kans om te laten zien waar ze op getraind hebben.
Liselot liet helaas de wedstrijd schieten vanwege een gekneusd stuitje die ze aan een val op het ijs heeft overgehouden.
Rachel begon goed op de balk en hield daaraan een 8.25 over, waarmee ze ook de 2e score had.
Op de vloer ging ze daarmee nog even verder en hield na haar prachtige oefening een 8.40 over, ook hier weer de 2e score van dit toestel!
Op de sprong zou Rachel een tsukahara laten zien, allen vanwege de te korte inturntijd die de groep kreeg, had ze met inturnen nog niet de tsukahara zelf gesprongen, dus met een kleine gok probeerden we hem toch te turnen, maar ging het niet helemaal zoals het hoorde en deed ze als 2e sprong nog een overslag, waar ze prima voor scoorde.
Rachel stond erg goed na 3 toestellen, hopelijk kon ze dit op de brug nog even vasthouden voor een podiumplek.
Helaas had ze één val, maar dit kon de pret niet drukken, want ze wist nog een prachtige 2e plek te bemachtigen, wat een schitterend resultaat was voor Rachel!

Al met al een zeer goed weekend voor de dames van RKDOS en nou met z´n allen nog maar keihard trainen voor de regiofinale die over 2 weken plaats vindt te Enter en te Doetichem.