Vijf podiumplaatsen voor turnsters RKDOS

ImageDe turnsters van RKDOS hebben een zeer geslaagd wedstrijd weekend achter de rug. Maar liefs 5 meiden mochten het podium op. Daarnaast wisten 12 turnsters zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden! Een prachtige prestatie!
De turnsters turnden in Hellendoorn (zaterdag) en Doetinchem (zondag) hun tweede of derde plaatsingswedstrijd.

Op basis van de behaalde resultaten in alle plaatsingswedstrijden plaatsten de turnsters zich al dan niet voor de landelijke wedstrijden.


In de eerste wedstrijd turnden Denice Albers en Senninha Lendering, beiden instap-10. Zij lieten zien dat ze in de afgelopen twee weken keihard gewerkt hebben en hard vooruit gegaan zijn. Stonden er de eerste wedstrijd nog vooral zessen als scores, nu waren het overwegend zevens en wisten beiden zelfs een acht te scoren. Senninha voor een prachtige overslag over het pegases (8,25) en Denice voor een mooie brugoefening  (8,00). Helaas hadden de meiden nét niet genoeg punten om door te mogen stromen naar de landelijke wedstrijden.

 

Ook Maaike Menken jeugd-7 kwam net iets te kort. Maar toch kan ze zeker met trots terug kijken op haar wedstrijd. Ze steeg van een 23e plaats, twee weken terug, naar een 14e plaats. Mede door een 8,15 op het onderdeel balk.

 

Chantal Saad die in dezelfde categorie turnt jeugd–7 wist zich wel te plaatsen voor de volgende ronde. Ze mocht zelfs het podium op om een bronzen medaille op te halen. Was in het begin van het seizoen de balk nog een struikelblok, deze wedstrijd zeker niet. Hoewel ze één val moest incasseren, wist ze alsnog een 8,70 te scoren. Mede door deze score, waarmee ze eerste werd op dit toestel, wist ze die derde plaats te bereiken.


In de tweede wedstrijd verschenen vijf turnsters van RKDOS aan de start. Esmée van den Burg, Kim Klappe en Jedinja Ophoff turnden alledrie in de categorie pupil 1 niveau 9. Hoewel Esmée nog steeds met een hakblessure kampt, wist ze toch knap een volledige vierkamp te draaien. Op sprong wist ze de tweede score neer te zetten, een 9,25. Jedinja was erg blij met haar balkoefening. Ze turnde hier erg netjes en ook met de radslag bleef ze op de balk staan. Dit leverde haar een 7,15 op, heel mooi! Ook Kim bleef op de balk en hoewel ze op brug een val had, scoorde ze toch een 8,60. Als je dan ook nog een goede sprong hebt 9,05 en een goede vloeroefening, is dat helemaal geweldig. Dit alles bij elkaar leverde ook Kim een bronzen medaille op. En een plek in de landelijke wedstrijden.  De andere twee meiden (Jedinja en Esmée) kwamen hiervoor helaas net iets te kort.

Iris Diender jeugd–6 en Jeanine Neleman junior–6 wisten zich wel te plaatsen voor de  'volgende ronde'. Jeanine scoorde op vloer een 8,65 en eindigde helaas net naast het podium (een 4e plaats). Iris mocht het podium wel op. Met onder andere een goede sprong 8,95 en een mooie vloeroefening 8,85 behaalde ze een tweede plek.


In de laatste wedstrijd was er helaas een slecht begin. Tijdens het inturnen van het eerste toestel, de brug, gleed Lisa Grubben senior-5 van de legger en blesseerde zich zo, dat ze niet verder kon turnen. Haar clubgenootje Kristy van Mierlo die in dezelfde categorie turnt, schrok behoorlijk en draaide daardoor een wat minder goede wedstrijd dan normaal. Toch was het nog zo goed, vooral sprong 8,70 dat ze 3e wist te worden. Hopelijk is Lisa in maart weer helemaal fit, want dan mogen ze samen naar de landelijke wedstrijd. Lisa turnde namelijk haar eerste plaatsingswedstrijd zo goed, dat ze op basis van die score toch door mag.


Ook Myrthe Oostenbrink pupil II niveau 7 zat het niet echt mee. Een langdurige knie blessure speelde weer op, waardoor ze de onderdelen sprong en vloer aan zich voorbij moest laten gaan. Ze kon wel een hele mooie en stabiele balk oefening laten zien, waar ze zeker trots op mag zijn. Gelukkig was ook voor Myrthe het resultaat van de vorige wedstrijd voldoende om toch door te stromen.


Ook Chanel Wielandt zien we in maart terug tijdens de landelijke wedstrijden. Was de score op brug de vorige wedstrijd nog matig, nu zeker niet. Met twee kipjes en een mooie zolendraai haalde ze een 7,85.


Rachel Saad en Liselot Westerveen junior–5 hebben ook allebei een 'startbewijs' verdiend voor de landelijke wedstrijden. Rachel schitterde op vloer en kreeg een 8,60 van de jury.  Liselot begon haar wedstrijd heel sterk op balk met een 8,55, de tweede score op dit toestel. Ook op de andere toestellen turnde ze stabiel. Uiteindelijk mocht ook zij het podium op, een mooie derde plaats.


Op zondag turnden Eline van Putten en Tamar Kwakkel (jeugd - 5) hun regiofinale.
Tamar moest vanwege een hakblessure rustig aan doen en liet bepaalde elementen liggen waardoor haar uitgangswaardes lager lagen dan normaal, maar ze turnde uiteindelijk een goede wedstrijd zonder grote fouten en scoorde op alle toestellen in de 7, een prima resultaat dus.
Eline draaide ook een zeer stabiele wedstrijd zonder grote fouten en scoorde met haar tsukahara op sprong een mooie 8.30, alweer een grote vooruitgang en tevens een derde plaats op dit toestel.
Eline wist uiteindelijk een 7e plaats te behalen van de 16 deelnemers.
Beide dames hebben zich geplaatst voor de landelijke wedstrijden.

Na een lang maar voldaan weekend mogen we zeker trots wezen op de resultaten van alle dames, op naar de volgende rondes!

Image