Succesvol Sidijktoernooi met 3 podiumplaatsen

ImageIn Heerenveen begon het turnweekend al vroeg afgelopen zaterdag. Om half acht 's ochtends begon de warming-up van de eerste wedstrijd. Er werd tijdens dit toernooi met een nieuw wedstrijdschema gewerkt, waarbij het inturnen in een andere zaal plaatsvond dan de wedstrijd. Hierdoor verliep de wedstrijd veel sneller. Prettig voor turnsters, trainers, jury en zeker ook het publiek.

 

In de eerste wedstrijd turnde Chanel Wielandt. Zij begon haar wedstrijd op de balk, altijd een zenuwtoestel. Bij het inturnen ging alles prima. Tijdens de wedstrijd ging het alleen bij de radslag toch weer even mis. Maar verder stond alles er keurig op. Door naar de vloer. Ook dit ging goed op één onderdeeltje na. Uiteindelijk zette Chanel op dit toestel de 4e score neer. Sprong ging deze wedstrijd erg goed, vooral de overslag zag er prachtig uit. Chanel werd dan ook beloond met een 8,425. Als laatste nog de brug. Ook hier liet Chanel een mooie oefening zien, met helaas een klein foutje bij de zolendraai.
Na haar vierkamp was het tijd voor de prijsuitreiking. En tot haar grote verrassing mocht Chanel het podium op. Om daar de bronzen medaille om te laten hangen. Een prachtige derde plaats!

 

In de tweede wedstrijd turnde Myrthe Oostenbrink (pupil II – niveau 7). Ondanks haar knie blessure wist ze dit keer een vloeroefening te turnen. En ondanks een wat aangepaste oefening (wat uiteraard punten kost) wist ze toch nog een ruime 7 te scoren, heel netje. Sprong moest ze helaas nog overslaan, omdat dit echt nog te pijnlijk en belastend voor haar knie is. Dus na een rondje rust mocht ze door naar brug. Helaas ging dit tijdens het inturnen wat beter dan tijdens de wedstrijd. Snel door naar balk. Hier liet Myrthe een keurige, strakke oefening zien. Al met al een goede wedstrijd en hopelijk lukt het in maart tijdens de landelijke wedstrijden weer om een volledige vierkamp te turnen.


Iris Diender (jeugd – niveau 6) turnde in de derde wedstrijd. Ook zij mocht starten op vloer en dat deed ze prima. Een mooie 8,700 verscheen op het bord. Dit bleek later de derde score op dit toestel. Daarna was sprong aan de beurt. Bij het inturnen wilde de landing niet echt lukken. En bij de eerste sprong wist Iris het spannend te maken, ze kwam niet zo goed uit, waardoor de gewenste sprong niet lukte. Gelukkig heb je bij sprong twee kansen en de tweede keer ging het wel goed (8,250). Ook op brug wist Iris een ruime 8 te scoren met haar oefening. En op balk maakte ze haar wedstrijd compleet. Met een hele strakke en nette oefening haalde ze het tweede punt op dit onderdeel, een 8,433. Met deze prachtige scores mocht ook Iris het podium op. Een welverdiende derde plaats voor deze RKDOS turnster.


Zondag waren de dames Rachel Saad, liselot Westerveen (junior -  niveau 5) en Tamar Kwakkel en Eline van Putten (jeugd - niveau 5) aan de beurt.


Tamar Kwakkel deed vanwege een vervelende voet blessure alleen brug, maar desondanks liet ze hier een mooie strakke oefening zien met een hele strakke losom handstand en reuzen erin, hiervoor kreeg ze van de jury een 7.35.


Eline starte de wedstrijd met een prachtige vloeroefening goed voor een 8.50.
Op sprong liet ze weer een hele goede tsukahara zien die met elke wedstrijd beter word, vandaar ook de 8.40 die ze van de jury kreeg.
De brug draaide Eline ook goed, maar toen moest ze ook nog balk doen wat helaas niet echt ging zoals Eline het normaal kan.
Ze moest het toestel 2 keer voortijdig verlaten en had een aantal grote wiebels en turnde erg voorzichtig wat resulteerde in een score in de 6, uiteindelijk werd ze 13e.


Liselot liet een strakke vloeroefening zien met helaas alleen een val in de laatste serie, maar uiteindelijk hield ze nog een 8.10 over.
Op balk liet ze zeer stabiele oefening zien met geen enkel wiebeltje en kreeg daarom ook van de jury een  terecht 8.70 wat tevens de hoogste score was op dit toestel!
Sprong en brug ging wat minder dit keer, waarbij sprong niet helemaal ging zoals het moest en brug een val op de brug zelf had, uiteindelijk behaalde ze nog 10e plaats van de 22 turnsters!


Rachel had een super wedstrijd en dit liet ze al zien op sprong, waar ze een aantal weken geleden nog enorm hard was gevallen in Deventer met haar tsukahara, liet ze nu weer even zien hoe het moest, dit resulteerde in een 8.25!
Ook Rachel had een stabiele balkoefening met nog wel een aantal kleine wiebeltjes, maar hield een mooie score van 8.55 over, dit betekende voor rachel de 2e plaats op dit toetstel.
Op vloer liet Rachel even een spectaculaire show achter met prachtige choreografie en hele strakke series waarvoor ze dan ook echt een verdiende 9.050 scoorde, de hoogste score op dit toestel en ook de enige score in de 9 van de gehele wedstrijd in haar categorie!
Uiteindelijk resulteerde zich dit in een mooie zilveren plak met een eindscore van 33.416, wat ook weer een nieuwe pr-score is voor Rachel.
Al met al hebben de meiden een super wedstrijd gedraaid en kunnen ze zich nu klaar gaan maken voor de 1/4e  en 1/2e finale in maart!


Image