Goud voor Kristy in Kampen

ImageKristy van Mierlo, Lisa Grubben en Jeanine Neleman hebben zich geplaatst voor het NK derde divisie. Tijdens de halve finale zaterdag in Kampen was Kristy van Mierlo de beste senior van allemaal. Voor Kim Klappe en Chantal Saad was de wedstrijd het eindstation.


Kristy had haar overwinning totaal niet verwacht. “Echt niet, ik had niet eens verwacht dat ik door zou gaan. Het scheelt dat de wedstrijd in Kampen was, het voelde als een thuiswedstrijd. Ik was ook helemaal niet zenuwachtig.” De zeventienjarige turnster van RKDOS heeft normaal gesproken wel last van zenuwen, zegt ze. “Voor een wedstrijd zit je meestal lang in de auto, dan heb je alle tijd op zenuwachtig te worden, nu kon ik lekker op de fiets, dat scheelde echt.” Sprong en balk ging dit keer makkelijk.  “Met balk heb ik meestal wel moeite, dan heb ik last van zenuwen.” Die zaten Kristy dit keer niet in de weg. Met een score van 33.266 punten ging ze als eerste door finale.

 

Het NK derde divisie is 16 mei in Deventer. De wedstrijd in Kampen was een van de drie landelijke halve finales. Lisa Grubben komt ook in actie in Deventer. Ze eindigde zaterdag bij de senioren als negende met 30.783 punten. Jeanine Neleman greep het brons bij de junioren en mag dus ook naar het NK. Ze scoorde 33.148 punten.

 

Voor Kim Klappe (Pupil I) en Chantal Saad (Jeugd) was de wedstrijd in sporthal De Reeve de laatste richting het NK. Kim zit nog op de reservebank omdat ze als veertiende eindigde. Een plek bij de beste dertien had haar het NK opgeleverd. Het verschil met de nummer dertien was minimaal:  0,017 punten. Chantal Saad scoorde 31.583 en kwam daarmee niet verder dan de twintigste plaats. Ook een plek als reserve zat er voor haar niet in.


Foto’s zaterdagwedstrijd: Mark Diender

 

Uitslagen

Wedstrijd 1, baan 2 (Kim)

Wedstrijd 2, baan 2 (Chantal)

Wedstrijd 3, baan 1 Jeanine

Wedstrijd 3, baan 2 (Kristy, Lisa)