Vijf turnsters naar halve finale

ImageMet drie finaleplaatsen kon de eerste dag van de landelijke turnwedstrijd in Kampen al niet meer stuk, de tweede dag gooiden de turnsters van RKDOS er nog een schepje bovenop. Alle vijf meiden van RKDOS plaatsten zich voor de volgende ronde.


Rachel Saad, Liselot Westerveen, Chanel Wielandt, Myrthe Oostenbrink en Iris Diender: ze kwalificeerden zich zondag allemaal voor de halve finale van het NK in de tweede divisie.  Rachel deed dat zelfs met een tweede plaats in Junior 5. Liselot kroop door het oog van de naald met haar 22ste plaats. Omdat een turnster voor haar de halve finale niet turnt, mag zij dat wel doen. Na tranen van verdriet kwamen de tranen van blijdschap voor Liselot die de afgelopen week nauwelijks had getraind door een longontsteking.


Chanel Wielandt turnde naar een twaalfde plaats bij Pupil I-8, Myrthe Oostenbrink eindigde als veertiende bij Pupil II-7. Iris Diender kwalificeerde zich met een vijfde plaats bij Jeugd 6. De halve finale is medio april in Varsseveld.


Zaterdag turnden vijf RKDOS-meiden de halve finale van de derde divisie, zondag kwamen vijf turnsters in actie voor de kwartfinale van de tweede divisie. Hoofdtrainster Ellen van Halm is meer dan tevreden over het eindresultaat.  “We hoopten dat zes meiden door zouden gaan, het zijn er acht geworden.” Het turnen in eigen stad is de turnsters goed bevallen.  “De sfeer was goed, turnen voor eigen publiek is ook anders, er zijn meer mensen aan wie je kunt laten zien wat je kunt.”

 

Foto's zondag: Hans Bosman