Op naar het NK voor Rachel Saad

Image Het was weer een spannend weekend voor RKDOS, namelijk de Halve Finale 2e divisie voor 5 meiden verdeeld over het hele weekend.

 

Op zaterdag moest Chanel Wielandt (pupil 1, niveau 8) starten op de vroege morgen in Varsseveld.
Chanel startte de wedstrijd goed door op brug een mooie score van 8.366 te scoren.
De balk moest ze helaas 1 keer verlaten, maar de rest wist ze stabiel te turnen en maakte haar oefening goed af.
Vloer en sprong liet ze ook goede oefeningen zien, maar helaas wist ze met een 23e plaats (waar er 18 doorgingen) net niet door te gaan naar het NK.

Myrthe Oostenbrink (pupil 2, niveau 7) startte haar wedstrijd in de 2e ronde op balk, daar liet ze ook direct een goede oefening zien met een aantal wiebels erin, waar ze een 7.20 aan over hield, een prima start dus.
Op vloer en sprong had Myrthe helaas wat meer foutjes en dit kostte haar dan ook de nodige punten.
Op haar laatste toestel brug ronde ze de wedstrijd goed af, door een mooie oefening te laten zien, maar uiteindelijk was het niet goed genoeg voor het NK.

Rachel Saad (junior, niveau 5) moest de wedstrijddag afronden en begon daarbij op brug, waarmee ze een goed begin maakte door een stabiele en nette oefening te turnen.
Balk kostte haar wat meer moeite door de vele zenuwen die ze had, maar ze wist het voor elkaar te krijgen om er wel op te blijven staan en scoorde daarmee een prima 7.90.
Op de vloer ging Rachel weer even een show weggeven zoals altijd, en dit resulteerde zich dan ook in een score van 8.60, de 4e score van het deelnemersveld.
Sprong wou dit keer niet helemaal lukken met de tsukahara, afgelopen week in de training was ze hem een beetje kwijt, in dit was dan ook te merken in de wedstrijd.
De eerste poging ging niet helemaal zoals ze het kan, dus besloten we om nog een overslag te springen om de score wat op te kunnen halen.
Daarmee sloot Rachel haar wedstrijd goed af en wist ze als enige van die dag het NK te halen in de 2e divisie met een puntentotaal van 32.083 en een 12e plaats.

Op de zondag was het de beurt aan Iris Diender (jeugd, niveau 6).
Ze begon op sprong, waar het niet helemaal wou lukken zoals ze het normaal kan.
Dit resulteerde in 2 vallen, waardoor ze al erg achterop kwam te liggen op de rest.
Op de brug liet ze wel een goede en stabiele oefening zien, maar de balk moest ze helaas ook één keer voortijdig verlaten, wat al 2 grote fouten betekende voor haar.
Op vloer liet Iris nog een prachtige oefening zien waarvoor ze een 8.650 kreeg, maar helaas was dit niet meer genoeg voor een plekje op het NK.
Met een verschil van maar 0,417 punten op de nummer 18, had Iris zich met een 22e plaats helaas net niet geplaatst voor het NK.

Liselot Westerveen (junior, niveau 5) moest in de allerlaatste wedstrijd van het weekend turnen en begon goed op sprong, waar ze 2 mooie sprongen liet zien die ze pas vanaf afgelopen week is gaan turnen, dus zeker een goede start.
Brug is niet haar sterke toestel, toch wist ze zich erdoorheen te vechten en werd daarvoor beloond met een 7.733, een hele goede score voor Liselot.
De balk is haar sterkste toestel, en hier kreeg ze dan ook een goede 8.00 voor als beloning.
Daar waar maar weinig turnsters in de 8 scoorden, was dit goed voor een 9e plaats van het deelnemersveld.
Op de vloer sloot ze haar wedstrijd zeker goed af, want ze had uiteindelijk de wedstrijd zonder grote fouten goed gedraaid, maar het deelnemersveld was zo ontzettend sterk dat ze zich niet wist te plaatsten voor het NK met een score van 31.466.
Uiteindelijk hebben alle meiden zeker een goede prestatie geleverd met een Halve Finale waar ze allemaal hartstikke trots op mogen zijn!

16 mei hebben Jeanine Neleman, Lisa Grubben en Kristy van Mierlo hun NK 3e divisie te Deventer.
17 mei draait Eline van Putten haar Halve Finale 1e divisie ook in Deventer.
Een week later op 23 mei heeft Rachel Saad haar NK 2e divisie in Reusel.
En op 24 mei moet Tamar Kwakkel aan de bak in Reusel in de 1e divisie op de Halve Finale.