Kristy, Lisa en Jeanine trots om op het NK te hebben gestaan!

ImageGister was het dan zover, het NK 3e divisie in Deventer!
Ze hadden er erg veel zin in en gingen hun beste beentje voor proberen te zetten.

Kim Klappe (pupil 1, niveau 9) was tijdens de halve finale in Kampen als reserve geplaatst voor het NK, er was dus nog een kleine kans dat ze misschien mee zou kunnen doen.
Maar helaas werd na het eerste toestel duidelijk dat er niemand uit was gevallen, wat dus betekende dat Kim helaas niet mocht turnen.

 

Kristy van Mierlo, Lisa Grubben en Jeanine Neleman hadden hun NK op de laatste wedstrijd van de dag, (die ze alle 3 moesten turnen met een blessure) wat natuurlijk voor hun geen optimaal begin was, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Kristy van Mierlo (senior 5, 3e divisie), in Kampen nog de halve finale gewonnen, had dit keer wat meer pech vanwege haar blessure die ze 2 weken geleden opliep tijdens de training.
Zij deed op sprong dit keer geen tsukahara gehoekt vanwege haar blessure, maar met een hele ruime gehurkte tsukahara zette ze nog een hoge 8.60 neer, wat goed was voor de 2e score.

 

Lisa Grubben (senior 5, 3e divisie) deed vanwege haar blessure alleen een overslag, wat de nodige punten koste door een lagere uitgangswaarde, maar desondanks was deze overslag hartstikke strak geturnd.

Op brug lieten beide dames een stabiele oefening zien, maar ze moesten helaas de balk één keer voortijdig verlaten wat natuurlijk de nodige punten koste.

 

Jeanine Neleman (junior 6, 3e divisie) begon goed op brug met een score van 8.00 punten en startte zo haar wedstrijd goed.
Jeanine draaide een stabiele balkoefening en bleef erop staan, goed voor een 8.250 en tevens voor de 9e score.

 

Op vloer lieten Lisa en Kristy een mooie oefening zien zonder grote fouten en Kristy scoorde daarvoor zelfs een 8.70, goed voor een 5e plaats op dit toestel en tevens een eindscore van 32.332 met uiteindelijk een 16e plaats.

Lisa turnde een puntentotaal van 30.433 bij elkaar, waarmee ze als 34e eindigde.

 

Ook Jeanine liet een strakke oefening zien op vloer en kreeg daarvoor een 8.30, een nette score!

Als laatste toestel had Jeanine nog sprong, inmiddels had ze erg veel last gekregen van haar hamstringblessure, waardoor ze al bijna niet meer kon aanlopen.
Maar om de wedstrijd voor haarzelf nog goed af te willen sluiten zette ze nog even door en kreeg daarvoor toch een mooie score waarmee ze uiteindelijk in totaal 32.100 bij elkaar scoorde en daarmee op de 28e plaats eindigde.

 

Al met al zijn de dames hartstikke trots op zichzelf dat ze op het NK mochten staan en natuurlijk zijn ook de trainster apetrots op onze meiden die het toch wel even voor elkaar hadden gekregen om het seizoen af te sluiten met een NK Finale!

 

Voor Eline van Putten (jeugd 5, 1e divisie) was het zondag een belangrijke dag, zij moest zich die dag proberen te plaatsen voor het NK 1e divisie.
Ze begon goed op brug en liet een strakke oefening zien zonder grote fouten.
Op balk wist ze zich er goed doorheen te vechten met hier en daar een aantal kleine wiebels, maar ze bleef er wel op staan.

Vloer is één van haar betere toestellen en hier kan ze dan ook goed op scoren, helaas moest ze zich aan het einde van haar oefening 1 val veroorloven wat natuurlijk de nodige punten kostte.

Ook sprong is samen met vloer het toestel waar Eline op kan scoren, dit liet ze dan ook zeker even zien door een hele ruime tsukahara te turnen goed voor een 8.650 en tevens de 3e score van alle deelnemers!

Uieindelijk wist Eline als 16e te eindigen, wat zou betekenen dat ze door is naar het NK.
Maar helaas heeft de KNGU de regel bedacht dat niveau 5 samen wordt gevoegd met niveau 4 in de uitslagen lijst (die ook nog eens 2 punten extra krijgen) en uiteindelijk stromen daarvan de beste 18 door.
Eline eindigde in die samengevoegde lijst op de 23e plek een eindscore van 31.183.

Eline kan in ieder geval trots zijn op haar halve finale wedstrijd en heeft nu weer lekker de tijd om hard te gaan trainen voor het nieuwe seizoen, waarin ook direct wordt gestart met het nieuwe systeem zoals die ook al bij de heren word gebruikt.

 

Volgend weekend 23 mei zal Rachel Saad (junior 5) haar NK 2e divisie te Reusel turnen.

De dag erop, 24 mei, zal Tamar Kwakkel (jeugd 5, 1e divisie) haar halve finale turnen, ook zij krijgt hier te maken met het samenvoegen van niveau 4 en 5.