Topdag voor RKDOS op toestelkampioenschappen

ImageVandaag was het de beurt aan de 2e en 3e divisie meiden voor hun toestelfinales in Doetichem.
’s Morgens vroeg moesten Chantal Saad, Maaike Menken (beide jeugd 7) en Myrthe Oostenbrink het spits afbijten.
Myrthe heeft nog steeds last van haar knieblessure, en omdat het tijdens het inturnen op vloer weer behoorlijk pijn begon te doen, werd er besloten om geen vloer en sprong te doen.

Daartegenover liet ze wel 2 goede oefening zien op brug en balk, en voor balk kreeg ze daar zelfs de bronzen plak voor met een 7.90!
Voor haar was het zelfs de eerste keer dat ze mee mocht doen met de keuze oefenstof, en is het daarom een extra goede prestatie.
Chantal en Maaike lieten beide een prachtige vloeroefening zien met heel veel uitstraling, waar ze dan ook beide een complimentje voor kregen.
Met een 8.55 voor Chantal en een 8.35 voor Maaike konden ze beide hartstikke trots wezen, helaas zat er toch geen podiumplek voor hun in.
Op brug lieten ook beide dames goede strakke oefeningen zien, zonder fouten.
Chantal vloog met inturnen nog behoorlijk hard van de brug af en lande op haar nek, maar gelukkig ging het goed, en kon ze nadat ze toch flink geschrokken was een goede oefening draaien waar ze zelfs nog een 8.60 voor kreeg!
Brug was voor Maaike aan het begin van het seizoen nog een struikelblok met allemaal 6-jes, na flink hard werken tijdens de trainingen heeft ze behoorlijke vooruitgang geboekt en kreeg ze van de jury een 8.15, een vooruitgang van meer dan 2 punten in een half jaar!

Jeanine Neleman (junior 6) deed vanwege een blessure alleen balk, helaas verliep het niet zoals ze het graag had gewild en moest ze de balk 2x voortijdig verlaten.

Iris Diender (jeugd 6) ging op de sprong onderuit wat resulteerde in een laag cijfer,
maar maakte het weer helemaal goed op de andere 3 toestellen door stabiele oefeningen te draaien met zelfs een 9.20 voor de balk wat natuurlijk een mooie en verdiende gouden plak betekende!

Lisa Grubben en Kristy van Mierlo (senior 5) mochten de lange wedstrijddag afsluiten, dit deden ze dan ook hartstikke goed door nog eens 3 podiumplaatsen te bemachtigen.
Lisa liet op vloer een ontzettend strakke oefening zien, maar ging met haar laatste serie onderuit, dit koste haar helaas een podiumplaats.
Op balk maakte ze het weer helemaal goed met een zeer stabiele oefening, en ontving daarvoor een 8.65 wat een 2e plek betekende.
Kristy liet een strakke oefening op de brug zien waarvoor ze een 8.20 scoorde, ook op de vloer deed zij het goed en kreeg daarvoor een 8.55, beide toestellen waren dan ook goed voor een bronzen plak!!

Al met al hebben de turnsters van RKDOS het seizoen prachtig afgesloten met een hoop medailles.

Op naar het nieuwe seizoen!!