Kamp in Hattem was te gek

 

Image Alle meiden vonden het super leuk, het kamp in Hattem, de sfeer was geweldig, iedereen vermaakte zich met en daardoor was dit weer een goede start voor het nieuwe seizoen!

 

Vrijdagmiddag verzamelden we rond 17.00 uur bij de turnhal, 45 min. later kwam het scouting gebouw in Hattem al in zicht, een prachtig nieuw gebouw in een mooie bosrijke omgeving.

 

Iedereen vond al snel een plaatsje voor de nacht, waarna de spullen zo snel mogelijk werden uitgepakt.

 

Het weer was nog een beetje afwachten, af en toe spetterde het even, maar uiteindelijk heeft het alleen vrijdagavond even flink geregend en geonweerd, voor de rest scheen het zonnetje, en was het genieten geblazen.

 

Na een heerlijke maaltijd van broodjes met worst en pannenkoeken gemaakt door de ouders, konden de meiden zich heerlijk vermaken met alle spullen die meegenomen waren.

De één leefde zich uit met karaoke, terwijl de ander heerlijk aan het knutselen was of een spel aan het spelen was. Na een griezelspelletje waar iedereen aan meedeed was het tijd om naar bed te gaan.

Natuurlijk moesten de meiden het laat maken, want dat hoort allemaal bij zo’n kamp, ze kregen het dan ook voor elkaar om pas rond 5 uur te gaan slapen.

 

Helaas pech voor degene die het laat hadden gemaakt, om 8 uur werd iedereen alweer gewekt, want er stond natuurlijk weer van alles op het programma deze dag.

We verbleven mooi in de buurt van de Leemcule, waar we met de benenwagen heen gingen.

Alleen al met het zien van de Leemcule wisten de eersten zich al snel te vermaken, een mooie grote kuil met een prachtig bos eromheen.

Al rennend, radslagend, loopoverslagend, rollend gingen ze met z’n allen van de heuvel af, de één nog sneller dan de ander.

Op een gegeven moment ontdekten we aan de rand van de Leemcule een groepje jongens die zich uitleefden met een mountainboard, een soort van snowboard met wielen eronder.

Natuurlijk moesten de meiden dit ook allemaal een keertje proberen, wat  een succes bleek, want ze bleven allemaal staan en dat voor de eerste keer! Helemaal vies van de modder keerden we daarna terug bij het gebouw.

 

Daar hebben we een lekkere lunch gehad. Na de lunch gingen wij naar het zwembad met het idee tot 4 uur te kunnen zwemmen. Dat viel een klein beetje tegen want het zwembad was slechts tot half 3 open. Maar dat kon de pret niet drukken, wij kwamen immers om te  zwemmen!

Natuurlijk konden de meeste meiden het turnen niet laten en zo vlogen de salto’s en flikflakken dan ook om de oren.

De leiding werd gebruikt als klimpaal door de jonge meiden, die dan weer weg werden gesmeten in het water.

De glijbaan werd continu bezet met racende kids en de donutsbanden in het diepe bad zonken bijna van de overvolle bezetting van de turnsters van RKDOS!

 

Na een kort maar vermakelijk bezoek aan het zwembad, werd er bij het gebouw in het bos een speurtocht gelopen.

Iedereen moest in groepen door het bos een pad volgen die werd aangegeven door touw, goed opletten natuurlijk, want voor je het wist mistte je er één en was je de weg kwijt.

Na de speurtocht was het tijd voor een lekker bakje patat en een frikadel of kroket voor de liefhebber, dit ging er met veel gemak in bij iedereen na het drukke ochtend en middagprogramma.

 

Terwijl iedereen nog vol zat van het eten, waren ze zich alweer druk aan het voorbereiden voor de bonte avond.

De haren werden gedaan met alle kleuren van de regenboog, de kleding glimde zoals je nog nooit had gezien, één voor één werd iedereen opgedoft.

 

Toen was het tijd voor de bonte avond, elke keer weer een succes met het kamp van de dames.

En natuurlijk hoort bij zo’n kamp ook een jury en voor iedereen was het nog een verrassing wat de leiding dit jaar weer voor raars had verzonnen.

Nadat de hele groep flink had geroepen om de jury kwamen ze er dan eindelijk aan en ja hoor ze hadden het weer voor elkaar om iets geks te verzinnen, ditmaal waren ze als echte zwervers verkleed.

Nu kon de bonte avond dan echt beginnen, en uiteindelijk werd het dan ook echt een succes met vele prachtige acts van alle meiden, waar ze allemaal hard voor hadden geoefend!

De nummers 1, 2 en 3 kregen een prijs en na alle smurrie weer van het gezicht en uit de haren verwijderd te hebben, werd er nog het dierengeluiden spel gespeeld voordat het weer bedtijd was.

De gekste dieren werden verzonnen en al helemaal de gekste geluiden, zo had iedereen nog een hoop lol voor het slapen gaan.

 

De volgende ochtend kon iedereen moeilijk wakker worden, helemaal de oudste meiden die weer tot 3 uur ’s nachts wakker waren gebleven, dus moesten de jongste meiden ze maar even wekken.

Al springend en rollend werden ze gewekt,waarna iedereen alvast de spullen konden gaan opruimen, want de laatste dag was alweer aangebroken.

Na een heerlijk ontbijt was het tijd voor een zeskamp.

Touwtrekken, blokgooien, was ophangen, estafette, balgooien, de meiden wisten zich prima te vermaken!

Van de 4 teams zouden uiteindelijk de 2 beste teams nog een eindspel moeten spelen.

De 2 beste teams moesten iemand uitkiezen voor het eindspel. Eline en Liselot werden door hun teams voorgedragen.

De opdracht was; probeer zoveel mogelijk spekjes in je mond te stoppen en te houden, Eline wist uiteindelijk te winnen met 13 spekjes!

Na de zeskamp was het tijd om naar huis te gaan, de spullen werden weer ingepakt en de eerste ouders stonden al te wachten op hun kroost.

“Ik wil eigenlijk nog helemaal niet weg” hoorde je een aantal nog zeggen, maar na een gigantisch succesvol kamp, was het toch echt weer tijd om te gaan.

We reden gezamenlijk terug naar Kampen, waar de rest van de ouders stonden te wachten.

Nadat iedereen afscheid had genomen, gingen ze allemaal moe maar voldaan weer terug naar huis, om daar maar zo snel mogelijk weer hun bedje in te duiken.

 

Iedereen die mee was en mee heeft geholpen: hartstikke bedankt!!

Zonder jullie was het niet zo’n groot succes geworden.

 

Foto's gemaakt door Ellen zijn hier te bekijken

Filmpjes gemaakt door Ellen zijn hier te bekijken

Foto's gemaakt door Sandra zijn hier te bekijken