Turnsters RKDOS laten van zich spreken

Image Hellendoorn- Ook dit jaar organiseerde Turnschool Enter een groot toernooi heel vroeg in het seizoen. Omdat veel verenigingen deze kans aangrijpen als voorbereiding op de regionale en landelijke wedstrijden, is het sterk bezet toernooi. Vanuit het hele land waren er turnsters aanwezig. Dit gaf een leuke concurrentie en geeft gelijk een redelijk beeld waar de turnsters op dit moment staan.

 

De turnsters van RKDOS wisten zich in dit sterke deelnemers veld (van soms meer dan 40 turnsters per categorie!!) prima staande te houden. Steffanie Diender (instap – 3e divisie) en Denice de Vries (pupil 1 – 3e divisie) deden het zelfs zo goed dat ze het podium op mochten. Steffanie wist mede door een prachtig brug oefening (14.5) de derde plaats te halen. Denice mocht nog een stapje hoger op het podium staan en kreeg het zilver omgehangen. In totaal haalde ze maarliefst 53,00 punten. Een geweldig score zeker zo vroeg in het seizoen.

 

Ook de andere turnsters boekten mooie resultaten. Maaike Menken (junior – 3e divisie) liet vooral een hele nette brug oefening zien (10.950). En had Anna ten Napel (pupil 1 – 2e divisie) een balk oefening waar menig één jaloers op zou  worden(13.750). Ze had dan ook het hoogste cijfer op dit toestel. Mirthe Diender (pupil 2 – 4e divisie) zette op dit zelfde toestel ook een mooie oefening neer, ze scoorde een 11.700, goed voor de derde score. En Debora Kooman (senior – 4e divisie) gooide vooral op sprong hoge ogen, met een 12,100 liet ze alle concurrentie op dit toestel achter zich.

 

Op zondag liet Chantal Saad (jeugd – 2e divisie) een hele strakke brugoefening zien, wat de derde score kreeg met een 11.80.

Aysa Hartong (pupil 1 – 2e divisie) draaide een goede wedstrijd en eindigde net 4e.

Op balk wist ze de derde score te halen met 12.350.

Denice Albers (pupil 1 – 2e divisie) haalde voor vloer een mooi puntenaantal van 10.950, goed voor de zevende score.

 

Kim Klappe en Chanel Wielandt (pupil 2 – 2e divisie) draaiden beiden een zeer stabiele oefening op brug, Kim wist een 13.60 te scoren, goed voor de zevende score, Chanel wist zelfs een 13.80 te scoren, goed voor de vierde score.

Iris Diender (junior – 2e divisie) wist op vloer de hoogste score te halen met 12.150.

Liselot Westerveen (junior – 2e divisie) wist op balk een strakke oefening te laten zien, en kreeg daar dan ook een 10.70, goed voor de derde score.

Eline van Putten (junior – 2e divisie) kreeg voor haar tsukahara een 11.90, de tweede score op dit toestel, ook op vloer draaide ze een goede oefening wat een resultaat had van 11.550 en de derde score.

Tamar Kwakkel (junior – 2e divisie) had helemaal een topdag, ze wist deze wedstrijd goed te scoren op alle toestellen en behaalde daarmee de 3e plek!

Een hele goede opsteker natuurlijk voor haar na een seizoen vol blessures.

Kristy van Mierlo (senior – 2e divisie) wist op sprong weer te scoren met een hoge tsukahara, hiervoor kreeg ze dan ook een 11.90, goed voor de tweede score.

Lisa Grubben (senior – 2e divisie) liet een hele strakke vloeroefening zien waarvoor ze dan ook 12.050 kreeg van de jury, goed voor de tweede score.

Rachel Saad (junior – 1e divisie) mocht het lange wedstrijd weekend afsluiten in de laatste wedstrijd, dit deed ze dan ook heel goed door de bronzen plak te veroveren!

Voor het eerst wist ze haar brugoefening zonder grote fouten uit te draaien, hiervoor kreeg ze dan ook de tweede score, een 10.0!

 

Een vol wedstrijd weekend waar veel geleerd is. En waar we met grote tevredenheid op terug kunnen kijken. De turnsters gaan hard aan de slag om de laatste puntjes op de i te zetten voor de eerste regionale wedstrijden.