Nieuw systeem, nieuw seizoen, nieuwe kansen

Image Afgelopen zaterdag waren de wedstrijden voor de 2e en 1e divisie meisjes. Voor onze meiden was dit hun eerste echte plaatsingswedstrijd, al was de spanning er al wel een beetje af omdat iedereen zich sowieso plaatste.Ondanks het slechte weer en het weeralarm erop wees binnen te blijven zijn we toch ‘s morgens vroeg vertrokken naar Deventer.

Lisanne Diender moest het spits afbijten op balk. Ze was zelf het meest zenuwachtig voor brug dus dat kwam vandaag iets minder goed uit. Maar dat was niet echt te merken, Lisanne draaide op een klein foutje na toch een mooie stabiele balkoefening. Het hoogste cijfer haalde Lisanne op sprong daar wist ze een 11,800 op te scoren. Ze bleef stabiel op alle oefeningen, Lisanne kan daarom ook terugkijken op een mooie wedstrijd. 

 

In wedstrijd 2 waren de pupillen 1 meisjes aan de beurt. Aysa, Anna en Jasmijn waren dit keer met z’n 3en. Denice Albers durfde wegens het slechte weer niet naar de wedstrijd toe te komen. Gelukkig heeft ze haar toch kunnen plaatsen door de automatische plaatsing.De meiden begonnen op brug. Aysa draaide de mooiste brugoefening. Zij kon haar brugoefening foutloos zonder stopjes doorturnen. Aysa wist ook een mooie 13,75 op sprong te halen terwijl dit niet haar sterkste onderdeel is. Aysa haalde uiteindelijk een 6e plaats waar ze trots op kan zijn omdat het deelnemersveld sterk was. Jasmijn had ook helemaal haar dag. Na wat tegenslagen te hebben moeten verwerken wist Jasmijn haar weer van haar beste kant te laten zien. Ze heeft al haar scores met minimaal een halve punt weten te verhogen na laatste wedstrijd. Jasmijn werd uiteindelijk 17e op de lijst en klimt zo langzamerhand weer op.Voor Anna verliep de wedstrijd iets stroever. Op brug begon het heel goed want Anna haalde na een lange tijd weer een zolendraai! Helaas mislukte hij uiteindelijk in de oefening, maar dat maakte voor Anna niet veel uit, ze was allang blij dat ze hem weer kon. Op balk verliep het iets minder goed Anna verloor naar haar opsprong al gauw haar balans en stond ineens naast de balk in plaats van erop. Dat was jammer want dit kost tegenwoordig een punt van je score!Anna heeft de tegenslag heel goed kunnen verwerken, ze vermande haarzelf en heeft de wedstrijd netjes afgemaakt. Op sprong wist ze nog een mooie score neer te zetten. Helaas was dit niet genoeg om bovenin te eindigen, Anna eindigde op de 25e plaats.

 

Chantal Saad en Esther Vereecken (jeugd 2e divisie, niveau 5) draaiden beiden een redelijk goede wedstrijd.Helaas had Chantal haar dag totaal niet op de balk en verloos dan ook 3 keer haar evenwicht, en een aantal grote wiebels wat resulteerde in een score van 7 punten waarmee ze heel wat plaatsen daalde.De andere 3 toestellen scoorde ze rond de 10/11 punten, een goede leer voor de volgende keer.Esther draaide een goede wedstrijd zonder grote fouten en wist dan ook op de 6e plaats te eindigen met 42.400 punten, wat hartstikke knap van haar is zo het eerst turnseizoen bij RKDOS!Kristy van Mierlo (senior 2e divisie, niveau 3) liet zich van haar goede kant zien na een mislukte brugoefening (wat haar behoorlijk wat punten kostte) ging ze er weer verder voor knokken en wist haar wedstrijd toch nog redelijk goed af te sluiten op de andere toestellen.

 

Chanel Wielandt en Kim Klappe (pupil-2 2e divisie, niveau 6) draaien beide een goede wedstrijd, maar toch waren er nog een aantal verbeter punten.Chanel had een val van de balk, wat haar een punt kostte, de andere 3 toestellen draaide ze prima oefeningen wat uiteindelijke resulteerde in de 4e plaats met 53.550 punten, hartstikke goed dus in een deelnemersveld van meer dan 30 turnsters.

Kim had hier en daar nog een aantal kleine foutjes wat de nodige punten kostte, maar uiteindelijke draaide ze voor haar doen een goede wedstrijd en werd uiteindelijk 20e met een mooie score op brug van 13.600.

 

Iris Diender, Tamar Kwakkel, Liselot Westerveen en Eline van Putten (junior 2e divisie, niveau 4) moesten de wedstrijddag afsluiten in de laatste ronde.Eline van Putten had een goede wedstrijd op 3 toestellen, helaas moest ze op de brug 1 keer het toestel verlaten wat haar een punt kostte.Ze maakte haar oefening wel netjes af, en wist daardoor toch nog redelijk goed te scoren en eindigde uiteindelijk op een goede 6e plaats met 43.800 punten!Tamar Kwakkel had helaas een valk bij de afsprong van balk, maar draaide voor de rest een goede oefening.Op de vloer ook een val in haar laatste serie en op de brug ging het helemaal fout met inturnen wat resulteerde in een harde val van de brug.Toch wist ze goed door te zetten, en nadat ze de schrik was bekomen kon ze toch nog aan de brug gaan hangen met een aangepaste oefening.Uiteindelijk wist ze zelfs nog als 10e te eindigen, dus een foutloze wedstrijd laat haar heel wat plaatsen stijgen!Iris Diender begon helaas haar balkoefening al met een val, ook op vloer een val voor haar, maar sprong en brug wist ze goed af te maken, ze eindigde uiteindelijk als 15e.Liselot Westerveen draaide een stabiele balkoefening, ook op sprong scoorde ze goed.Helaas moest ze zich een val veroorloven op vloer, en ook op brug verliep het niet helemaal super, uiteindelijk werd ze 17e. Het geluk hier is dat alle meiden in de 2e divisie al geplaatst zijn voor de volgende wedstrijd.Maar natuurlijk gaan ze er met z’n allen hard voor trainen om de volgende wedstrijd een stuk beter te draaien, zowel voor een hogere plaatsing als voor een goed zelfvertrouwen!