Turnsters naar regiofinale

ImageZaterdagmiddag waren de turnster van RKDOS die in de vierde divisie turnen aan de beurt voor hun plaatsingswedstrijd in Emmeloord. Mirthe Diender (pupil 1 – niv. 8) en Debora Kooman (senior – niv. 5) streden met succes om een finaleplaats.


Beiden hadden behoorlijk wat tegenstand. Want in beide categorieën hadden zich maar liefst 50 turnsters ingeschreven. Veel en zware concurrentie dus.  Beide turnsters begonnen hun wedstrijd op balk. Debora begon haar oefening heel goed en rustig, maar helaas ging het verderop in de oefening niet helemaal goed, ze moest een paar keer vroegtijdig de balk verlaten, wat erg veel punten kost. Op de andere toestellen moest er dus extra goed gepresteerd worden om een goede klassering neer te zetten. En dat lukte dan ook. Vooral sprong ging erg goed, een score van 12,350 bleek later dan ook goed voor de tweede score op dit toestel. En ook op brug liet Debora een mooie stabiele oefening zien. Al met al gelukkig toch nog ruimschoots genoeg voor een plaats in de finale.


Ook Mirthe startte haar wedstrijd op balk. En dat deed ze erg goed. Een keurige oefening met weinig wiebels leverde haar de 3e score op op dit toestel, een 12,550. Een sterke start dus. Ook op de andere 3 toestellen liet Mirthe zien wat ze kan. Vooral op haar brug oefening kan ze erg trots zijn. Waar dit in de oefen wedstrijden nog een struikelblok was, wist ze nu de vierde score van iedereen neer te zetten (13,250). Uiteindelijk wist ook Mirthe zich ruimschoots te plaatsen voor de finale met haar 8e plaats in de einduitslag. Een prachtig resultaat in zo'n groot en sterk deelnemersveld.

 

Beide turnster kunnen zich nu voor gaan bereiden op hun finale wedstrijd van 13 maart. Meiden veel succes!