Brons voor Chanel, Eline en Rachel

Image Afgelopen weekend was de laatste plaatsingswedstrijd van de 1e en de 2e divisie turnsters. Omdat op zaterdag de zaal pas vanaf 15.00 uur beschikbaar was, werd het een middag en avond wedstrijd. En de junioren en senioren 2e divisie turnden dit keer op de zondag hun wedstrijd.

Het voordeel van zo’n middag wedstrijd was dat we dit keer niet vroeg ons bed uit hoefden. De eerste wedstrijd startte om half 4. Als eerste waren de instappers en pupillen 1 aan de beurt. In beide categorieën was RKDOS vertegenwoordigd. Bij de instappers turnde Lisanne Diender (niv 8) en bij de pupillen 1 waren dat Jasmijn Vereecken, Denice Albers, Aysa Hartong en Anna ter Napel (allen niv. 7.)

 

Lisanne liet zien dat ze al weer progressie geboekt had. Op vloer liet ze voor het eerst dubbel flikflak zien en nog goed ook! Ook Jasmijn turnde deze wedstrijd een nieuw element. Voor het eerst turnde ze een wedstrijdoefening aan brug met een kip en ook met de zolendraai wist ze er goed op te blijven, een prima prestatie. Denice had niet echt haar dag deze keer, maar wist op sprong toch nog 13,300 te scoren. Anna had drie goede toestellen. Vooral op balk blonk ze uit. Een mooie stabiele oefening werd beloond met een 11,900. Op vloer had de jury helaas even de ogen dicht, wat haar meer dan twee punten kostte. Ook Aysa liet een hele mooie balk oefening zien en ook op de andere toestellen wist zij stabiel te turnen. In het eindklassement wist ze dan ook de 5e plaats te behalen. En in het klassement over alle regio wedstrijden werd ze zelfs 4e van Overijssel, helaas net buiten het podium. Maar toch een prima prestatie.

 

In de tweede wedstrijd turnden de pupillen 2 en de jeugd meisjes. Ook nu was RKDOS weer in beide groepen van de partij. Kim Klappe en Chanel Wielandt hielden bij de pupillen 2 de eer hoog (niv. 6) terwijl in de jeugd categorie Esther Vereecken en Chantal Saad hun beste beentje voor zetten (niv 5). Voor deze meiden was het best vreemd om zo laat te turnen. De wedstrijd startte pas om half 7 ’s avonds. Maar de turnsters lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen.  Esther (die ook nog eens jarig was) liet een goed vloer en brug oefening zien, balk ging vandaag helaas iets minder goed. Chantal lukte het juist deze keer wel om op de balk te blijven, toch prettig als dat ook op de wedstrijden lukt. En ook verder wist ze een stabiele wedstrijd te draaien.  Chanel ging weer goed van start op brug met een score van meer dan 14 punten. Ook haar balk oefening wist ze goed door te turnen zonder vallen. En ook Kim liet zien wat ze kan. Ze turnde een mooie brug oefening en ook vloer ging erg goed.Chanel mocht tijdens de huldiging van de regio kampioenen het podium op. Hier wist ze door alle plaatsingswedstrijden goed en stabiel te turnen, 3e van overijssel te worden. Zij heeft haar medaille dan ook zeker dik verdiend.

 

Zondags moesten Eline van Putten, Iris Diender en Liselot Westerveen (junior 2e divisie) aan de bak.Tamar kwakkel was helaas geveld door de griep, gelukkig heeft ze de vorige wedstrijd volledig gedraaid waardoor ze toch doorstroomd naar de volgende wedstrijd.De dames mochten beginnen op vloer en deden dit dan ook keurig door alle drie een foutloze oefening te laten zien.Op sprong ging Iris helaas tot twee keer toe onderuit, dit koste haar de nodige punten, Liselot liet een mooie sprong zien goed voor een 12.400 en Eline deed weer twee prachtige tsukahara’s goed voor een 12.900.Op de brug hadden de meiden allemaal een fout, maar toch wisten ze goed door te vechten en uiteindelijk nog redelijk goed te scoren.Helaas hadden Iris en Liselot beiden een val van de balk, maar de rest van de oefening was stabiel.Eline wist er wel op te blijven en scoorde hier ook nog eens het hoogste op met een 11.500.Uiteindelijk eindigde Eline als 3e van Overijssel, een hele goede prestatie natuurlijk!

 

Kristy van Mierlo (senior 2e divisie) en Rachel Saad (junior 1e divisie) mochten de wedstrijddag afsluiten.Rachel begon goed op sprong en scoorde dan ook een 11.550.Ook Kristy liet een goede sprong zien en scoorde zelfs een 12.850, twee mooie scores dus!Op brug hadden beide dames nog wat kleine foutjes, maar wisten hun oefening toch goed door te turnen en scoorden hiermee nog redelijk.Op balk wist Rachel zich staande te houden met 1 wiebel erin scoorde ze toch nog een 11.300, goed voor de 3e score.Kristy moest het toestel helaas voortijdig verlaten, maar draaide voor de rest een stabiele oefening.Op vloer lieten de dames een goede oefening zien zonder grote fouten en dit werd dan ook beloond met een 11.500 voor Kristy en een 11.600 voor Rachel.Rachel Saad wist dan ook als 3e te eindigen in haar categorie, een super prestatie natuurlijk! 

Al met al een tevreden weekend voor zowel de turnsters als trainsters en nou de puntjes op de i proberen te zetten voor de volgende ronde!!

 

Image  
Image
Image
Image
Image