Goud voor Denice

Image In Nieuwleusen was zaterdag de regiofinale van Overijssel voor de turnsters van de 3e divisie. Een spannende wedstrijd, want de turnsters konden zich hier plaatsen voor de halve finale. Denice de Vries (pupil 1- niv. 8) zag deze wedstrijd haar harde werken van de afgelopen maanden beloond.

Drie keer in de week komt deze turnster vanuit Urk naar Kampen om daar in de turnhal te trainen bij RKDOS.  En al die trainings uren leverde deze keer een gouden medaille op.  Waar ze de vorige keer door een klein foutje nog buiten het podium belanden, mocht ze nu op de hoogste trede plaats nemen. Dit doordat ze een prima vierkamp wist af te werken. Op vloer begon ze heel sterk, met een prachtige oefening, ze kreeg hiervoor een 14,400 de hoogste score van iedereen. Ook op de andere drie toestellen ging het heel goed, op brug behaalde ze de 3e score en op balk de 4e. In totaal wist ze 53,100 punten te verzamelen. En zo wist ze zich ook ruimschoots te plaatsen voor de halve finale.

 

Ook de andere turnsters van RKDOS wisten goed te presteren. Steffanie Diender (instap – niv. 9) wist vooral een erg goede vloer oefening te turnen. Ze haalde hier het 5e cijfer (13.150) Helaas moest ze op balk 2 vallen incasseren waardoor ze teveel punten verloor voor een podium plaats. Maar met een mooie 6e plaats is ook deze jonge turnster door naar de halve finale.

 

In de categorie junior waren twee turnsters van RKDOS, Maaike Menken en Jeanine Neleman. Beiden turnden een goede wedstrijd. Vooral over balk waren ze erg tevreden. Moesten ze die in eerdere wedstrijden nog wel een vroegtijdig verlaten, deze keer wisten ze er beiden op te blijven. Jeanine zette zelfs de 4e score neer, erg knap in zo'n sterk deelnemers veld. Tijdens de prijsuitreiking was het erg spannend of ook deze meiden zich hadden weten te plaatsen voor de halve finale. Jeanine werd 9e en wist zich daarmee inderdaad heel netjes te plaatsen. Voor Maaike was het helaas nét niet genoeg, ze kwam 0,350 punt te kort. Erg jammer, maar ze kan wel terug zien op een goede wedstrijd.

 

Voor de drie turnster die door zijn is de volgende wedstrijd op 3 april. Nog even weer hard trainen om daar weer net zo te schitteren als afgelopen weekend.

Image