Zilver voor Eline op het Sidijk Toernooi te Heerenveen

Image Afgelopen zaterdag reisden de dames van RKDOS af naar Heerenveen voor het Sidijk Toernooi, dit keer met een internationaal tintje eraan. Belgen, Duitsers en Italianen waren namelijk ook van de partij.

 

 

Zeer professioneel was het zeker, met een aparte in turnhal en een aparte wedstrijdhal, wat dus betekende dat de meiden maar weinig stil hoefden te zitten vanwege de 2 groepen die elkaar afwisselden met het in turnen op de toestellen en de wedstrijd draaien.

 

Lisanne Diender (instap 2e divisie), Anna ter Napel, Denice Albers en Jasmijn Vereecken Pupil 1 2e divisie) mochten als eerste het spits afbijten.

 

Lisanne liet 2 mooie overslagen over de pegasus zien en kreeg daarvoor een 12.117 goed voor de 3e score.Ook de brug draaide ze goed, maar omdat ze de salto af nog een beetje eng vind word die nog gevangen, wat natuurlijk de nodige punten kost.Op de balk maakte Lisanne één grote fout door er met de radslag af te vallen, maar de rest van de oefening was hartstikke netjes waarvoor ze dan ook een 11.95 kreeg, ook weer de 3e score.Op vloer liet Lisanne een keurige oefening zien en dit werd dan ook beloond met 13 punten, hartstikke netjes natuurlijk.Uiteindelijk eindigde ze net naast het podium met een 4e plek, maar ze mag zeker terug kijken op een goede wedstrijd!

 

Anna, Denice en Jasmijn lieten alle drie een goede sprongbeurt zien en scoorden dan ook allemaal in de 12 punten.Aan de brug kreeg Anna voor haar oefening een 10.50 waar Denice een 10.05 voor kreeg, Jasmijn kreeg van de jury hiervoor een 8.10. Alle 3 de dames moesten de balk 1x voortijdig verlaten, maar turnden voor de rest een nette oefening, Anna kreeg een keurige 11.35 waar Denice ook hetzelfde scoorde, Jasmijn werd beloond met een 10.85. Op de vloer draaide Jasmijn een mooie oefening warvoor ze dan ook een 11.82 kreeg. Anna scoorde hier een 11.60 en Denice een 10.90. Met hier en daar nog een aantal fouten werd Anna uiteindelijk 11e, Denice 13 en Jasmijn 20e. Esther Vereecken en Chantal Saad (Jeugd 2e divisie) lieten in de 2e wedstrijd hun kunnen zien, en maakten beiden dan ook weinig fouten. Op sprong wisten ze beiden in de 11 te scoren, en keurige score dus.Brug verliep ook zonder grote fouten, hier en daar moet het turnen nog wat ruimer worden, een punt om mooi aan te gaan werken in de training. Ook op de balk draaiden de dames een kleurige oefening, helaas maakte Chantal nog een foutje die normaal nooit gebeurt, namelijk op haar kont met de salto af, een leer voor de volgende keer. Esther liet een strakke balkoefening zien en kreeg daarvoor dan ook een 10.50. Ook op vloer twee mooie oefeningen van de dames, goed voor een 11.20 voor Chantal en een 11.75 voor Esther. Al met al een goede wedstrijd voor de dames met nog een aantal verbeter punten voor beiden. Uiteindelijk werd Esther 12e en Chantal 14e, dit in een veld van 28 turnsters.

 

In wedstrijd 3 mochten Iris Diender en Eline van Putten (junior 2e divisie) aan de bak.Deze dames hoorden pas vrijdag dat ze mee mochten doen, dus voor hun nog een leuke extra wedstrijdervaring.Iris wist haar brugoefening zonder val door te turnen, met hier en daar nog wel een stopje wat natuurlijk veel punten kost, een grote leer weer dus voor de volgende wedstrijd. Eline had ook een grote stop, maar wist de rest van de oefening goed uit te turnen. Op de balk lieten beide dames een zeer stabiele en mooie oefening zien, met complimenten van een jurylid.

Eline scoorde hier een 10.15, Iris wist hier zelfs een 11.15 te scoren en dit was tevens goed voor de 2e score van alle deelnemers. Op vloer lieten de dames beiden een stabiele oefening zien en kregen hiervoor ook weer een mooie beloning, namelijk een 11.20 voor Iris en een 12.35 voor Eline, goed voor de 2e score op dit toestel. Als laatste moesten ze nog even knallen op sprong, nou dit deden ze dan ook zeker, Iris liet een heel strakke overslag hele draai zien en kreeg daarvoor een wel verdiende 12.30, goed voor de 4e score en Eline wist met een ruime tsukahara een 12.75 te scoren, goed voor de 2e score. Ook hier weer met de complimenten van een jurylid voor hun. Uiteindelijk wist Eline zelfs als 2e te eindigen op het podium met een eindscore van 45.20 punten! Iris werd uiteindelijk 9e met een eindscore van 42.40 punten.

 

Kristy van Mierlo ging de lange maar tot nu toe tevreden wedstrijddag afsluiten bij de senioren 2e divisie. Ze startte de wedstrijd goed met een stabiele vloeroefening, goed voor 11.40 punten. Op sprong liet Kristy sinds lange tijd weer een ruime tsukahara gehoekt zien, hiervoor kreeg ze van de jury dan ook een 12.60, goed voor de 4e score van alle deelnemers. Brug is voor Kristy nog een beetje een struikelblok, maar met elke wedstrijd gaat dit weer beter en beter. Helaas hier één foutje voor haar, maar dit wist ze goed te corrigeren en scoorde uiteindelijk nog een 9.00. Met balk sloot ze haar wedstrijd af, hier ook een aantal kleine foutjes en een val, maar ze wist zich er verder goed doorheen te vechten en kreeg daarvoor dan ook een 10.233. Uiteindelijk wist kristy van de 27 turnsters als 11e te eindigen met een eindscore van 43.233. De trainsters kijken zeker tevreden terug op deze leerzame, spannende maar ook zeker leuke wedstrijddag, op naar het volgende Sidijk Toernooi volgend jaar!!